Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγρια κόντρα στη Βουλή για μάσκες και Καρδίτσα

«Δεν θα ανεχθούμε φερέφωνα να χρησιμοποιούν τους αρνητές της μάσκας για να εμφανίζονται ως δήθεν αγανακτισμένοι πολίτες» ανέφερε ο Στ. Πέτσας. «Ο κ. Μητσοτάκης έκανε τέσσερις ημέρες να πάει στην Καρδίτσα» σημείωσε ο Γ. Ραγκούσης.

Αγρια κόντρα στη Βουλή για μάσκες και Καρδίτσα

Σύγκρουση στην Ολομέλεια - όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης- μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα και του τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη. Από την αξιωματική αντιπολίτευση υπήρξε έντονη κριτική στον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετώπισε τα προβλήματα που προκάλεσε στην Καρδίτσα ο «Ιανός».

Συγκεκριμένα ο κ. Ζαχαριάδης εξαπέλυσε βέλη στην κυβέρνηση πως χρειάστηκε 100 ώρες για να κάνει αυτά που έπρεπε να έχει υλοποιήσει μέσα στις πρώτες 10 ώρες. Παράλληλα σημείωσε: όλα «γαλάζια», όλα ανέτοιμα. Όλοι απόντες την επόμενη ημέρα. Πέρασαν τέσσερις ημέρες για να πάει ο πρωθυπουργός στη περιοχή.

Απαντώντας ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στις κυβερνητικές παρεμβάσεις για τη στήριξη των πληγέντων, σημειώνοντας πως στην Καρδίτσα έγιναν πάνω από 700 διασώσεις και επισημαίνοντας πως δεν είχαν γίνει οι κατάλληλοι χειρισμοί ήταν ορατός ο κίνδυνος για εκατόμβη θυμάτων. «Θα κριθούμε από την ταχύτητα ανακούφισης των πληγέντων» σημείωσε και είπε προς την αξιωματική αντιπολίτευση πως «δεν θα ανεχθούμε φερέφωνα να χρησιμοποιούν τους αρνητές της μάσκας για να εμφανίζονται ως δήθεν αγανακτισμένοι πολίτες».

«Ο κ. Μητσοτάκης περίμενε τέσσερις ημέρες για να πάει στην Καρδίτσα» σημείωσε από το ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Γ. Ραγκούσης. Για να προσθέσει «είναι δυνατόν σε τέτοιες περιπτώσεις φυσικών καταστροφών με νεκρούς να ζητάτε να πει κάποιος μπράβο αντί να λέτε συγνώμη».

Το λόγο πήρε εκ νέου ο Σ. Πέτσας λέγοντας «ο κ. Μητσοτάκης έκανε τέσσερις ημέρες να πάει στην Καρδίτσα όταν ο κ Τσίπρας είχε κάνει πάνω από τέσσερα χρόνια για να πάει στην Καρδίτσα».Σημείωσε παράλληλα πως οι ειδικοί είναι αυτοί που καταθέτουν τις προτάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v