Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θ. Τζάκρη: Ήταν ειρωνεία τα περί «απάτριδος και διεθνιστή Μητσοτάκη»

Κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στην γραμματέα της Κ.Ο. Όλγα Γεροβασίλη με εντολή του Α. Τσίπρα.

Θ. Τζάκρη: Ήταν ειρωνεία τα περί «απάτριδος και διεθνιστή Μητσοτάκη»

Εξηγήσεις από την Θεοδώρα Τζάκρη για τη δήλωσή της ότι ο κ.Μητσοτάκης είναι “άπατρις και διεθνιστής” ζήτησε η Όλγα Γεροβασίλη.

Στην κίνηση αυτή η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προχώρησε μετά από εντολή του Αλέξη Τσίπρα, καθώς όσα είπε η βουλευτής, πέραν του ότι χαρακτηρίζονται “αβάσιμα”, προκάλεσαν πρόβλημα και στο εσωτερικό του κόμματος. Η βουλευτής και αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών είπε στην κ. Γεροβασίλη ότι το πνεύμα της δήλωσής της αποδόθηκε λανθασμένα στην γραπτή μεταφορά του, καθώς όποιος ακούσει το ηχητικό θα καταλάβει την ειρωνική πρόθεση.

Μετά τη συνάντηση, η κ.Τζάκρη εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση: “Επειδή ορισμένα μέσα ενημέρωσης εμφανίζουν, σήμερα, αποσπασματικά και διαστρεβλωμένα την κριτική μου, σε χθεσινή μου συνέντευξη, απέναντι στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης και του Κ. Μητσοτάκη, δίνοντας την εντύπωση ότι υιοθετώ χαρακτηρισμούς που οι πατριδοκάπηλοι και οι δήθεν εθνικόφρονες της Δεξιάς συνηθίζουν να χρησιμοποιούν εναντίον της Προοδευτικής Παράταξης, καλώ όσους έσπευσαν να με κατηγορήσουν να ακούσουν το ηχητικό. Έτσι θα κατανοήσουν πως όσα ειπώθηκαν δεν αποτελούν παρά ειρωνικό και εμφατικό λόγο, προκειμένου να αναδειχθούν οι αντιφάσεις της εξωτερικής πολιτικής του Κ. Μητσοτάκη”.

Ο χαρακτηρισμός της κ.Τζάκρη προκάλεσε αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος.

“Δεν μπορεί να κατηγορείται κανένας για «άπατρις. Αυτή ήταν μια εμφυλιοπολεμική κατάρα της Δεξιάς που, δυστυχώς, προσπάθησε να αναβιώσει ο κ. Μητσοτάκης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών» δήλωσε ο Νίκος Φίλης.

“Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι άπατρις, είναι πολιτικός μας αντίπαλος και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής θα τον αντιμετωπίσουμε από την σκοπιά της αριστεράς δηλαδή από θέσεις πατριωτικές και διεθνιστικές”, ήταν η παρέμβαση του Νίκου Μπίστη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v