Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουλή: Πυρά ΚΙΝΑΛ για τη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων

Σε ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος τονίζεται πως η εισήγηση του Προέδρου της Βουλής οδηγεί στην αποδυνάμωση των αντικειμενικών κριτηρίων και των εκπαιδευτικών προσόντων και ταυτόχρονα στην ενδυνάμωση της συνέντευξης αναγορεύοντάς την σε κύριο κριτήριο επιλογής.

Βουλή: Πυρά ΚΙΝΑΛ για τη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων

Την αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής προκαλεί η εισήγηση για τροποποίηση του Κανονισμού σχετικά με τις διαδικασίες επιλογής Προϊσταμένων στις Υπηρεσίες της Βουλής. Σε ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος τονίζεται πως η εισήγηση του Προέδρου της Βουλής οδηγεί στην αποδυνάμωση των αντικειμενικών κριτηρίων και των εκπαιδευτικών προσόντων και ταυτόχρονα στην ενδυνάμωση της συνέντευξης αναγορεύοντάς την σε κύριο κριτήριο επιλογής.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται πως «ο ν.4674/2020 για το Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα θα ισχύσει για όλο το Δημόσιο εκτός από την Βουλή των Ελλήνων που τον ψήφισε, αφού η απόκλιση από όσα αυτός προβλέπει είναι παραπάνω από εμφανής». Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για την τροποποίηση του Κανονισμού και ζήτησε από τον Πρόεδρο να μελετηθούν και να συζητηθούν σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής. Ωστόσο «η άρνηση του Προέδρου οδήγησε στην ψήφιση της εισήγησης, με βάση τη δεδηλωμένη, μόνο από την πλειοψηφία και με εμφανείς διαφοροποιήσεις στους κόλπους της». Τώρα το θέμα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Ολομέλειας την Πέμπτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v