Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αδ. Γεωργιάδης: Κανονικά η κύρωση των μνημονίων με τη Βόρεια Μακεδονία

"Εμείς ως κόμμα, λέγαμε ότι η Συμφωνία δεν πρέπει να κυρωθεί από τη Βουλή, αλλά εφόσον κυρωθεί είναι δεσμευτική κι αν μας εκλέξει ο λαός θα τηρήσουμε τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας", σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Αδ. Γεωργιάδης: Κανονικά η κύρωση των μνημονίων με τη Βόρεια Μακεδονία

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην κύρωση των μνημονίων με τη Βόρεια Μακεδονία είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε αναφορές βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σημειώνεται πως οι εν λόγω συμφωνίες έχουν κατατεθεί στη Βουλή αλλά έχει “παγώσει” η κύρωση τους.

Ο υπουργός χαρακτήρισε «προσχηματική» την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ περί σκόπιμης καθυστέρησης εξαιτίας των εσωκομματικών συσχετισμών στη Νέα Δημοκρατία. Απαντώντας στα βέλη του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννη Σαρακιώτη είπε: «μην ανησυχείτε, τα μνημόνια θα κυρωθούν. Εμείς ως κόμμα, την περίοδο που ήμασταν στην αξιωματική αντιπολίτευση, στα συλλαλητήρια που με υπερηφάνεια συμμετείχαμε λέγαμε ότι η Συμφωνία δεν πρέπει να κυρωθεί από τη Βουλή, αλλά εφόσον κυρωθεί είναι δεσμευτική κι αν μας εκλέξει ο λαός θα τηρήσουμε τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας. Κατά συνέπεια κανένα πολιτικό πρόβλημα δεν έχει η ΝΔ και η Κοινοβουλευτική Ομάδα να κυρώσει αυτές τις συμφωνίες».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στη Βουλή ο Γιάννης Σαρακιώτης κάλεσε την κυβέρνηση να μην θυσιάζει το εθνικό συμφέρον στη λογική του κομματικούς οφέλους. Επεσήμανε παράλληλα πως δεν μπορεί να καθυστερεί η κύρωση τέτοιων συμφωνιών με τις γειτονικές χώρες σε μία κρίσιμη γεωοπολιτική συγκυρία για εσωκομματικούς συσχετισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι τα επίμαχα μνημόνια, αφορούν σε οικονομική συνεργασία, επιτάχυνση της διαδικασίας ένταξης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στην Ε.Ε. και την εναέρια αστυνόμευση του FIR των Σκοπίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v