Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τα 12 ναυτικά μίλια

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «επιστρατεύει εθνικισμό με τα 12 μίλια, λαϊκισμό με τον Παππά και τον 14χρονο και κοινωνικό συντηρητισμό με την πρόταση μομφής». Απάντηση από τον Γ. Ραγκούση.

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τα 12 ναυτικά μίλια

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή, με αιχμή του δόρατος τα εθνικά θέματα. Ο Γιάννης Ραγκούσης από το ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στα 12 ναυτικά μίλια και άσκησε κριτική  σε δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, λέγοντας πως ή θα ανακαλέσει ή πρέπει να τον αποπέμψει ο πρωθυπουργός. Νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε κατηγορήσει την αξιωματική αντιπολίτευση ότι  «επιστρατεύει εθνικισμό με τα 12 μίλια, λαϊκισμό με τον Παππά και τον 14χρονο και κοινωνικό συντηρητισμό με την πρόταση μομφής»

Μιλώντας στη Βουλή  ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος σημείωσε «δεν διανοούμαι, δεν μπορώ να διανοηθώ ότι μπορεί ο οιοσδήποτε να αμφισβητήσει το δικαίωμα της χώρας να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 μίλια, όποτε η χώρα το κρίνει χρήσιμο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία περί αυτού. Με εκπλήσσει αυτό το οποίο λέτε. Δεν έχουμε κανένα λόγο να ανακαλέσουμε. Προφανώς δεν αντιληφθήκατε τι ελέχθη».

Απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ο Γιάννης Ραγκούσης σημείωσε ότι «όταν διαβάσετε πρακτικά θα αισθανθείτε την ανάγκη να ζητήσετε κι εσείς ο ίδιος προσωπικά συγγνώμη γιατί δεχτήκατε να σας πάρει στο λαιμό του ο κ. Χρυσοχοϊδης. Γιατί η φράση του είναι πολύ συγκεκριμένη και ρητή. «Τον εθνικισμό των 12 μιλίων» είναι η φράση  την οποία χρησιμοποίησε για να αναφερθεί στη δική μας την πρόταση. Επομένως κύριε Πρόεδρε εάν αυτή είναι η άποψη της κυβέρνησης πρόκειται -προφανώς όπως σωστά είπατε κι εσείς κατά τη γνώμη μου- για ρητή αποδοκιμασία του κ. Χρυσοχοΐδη. Μέχρι να δείτε τα πρακτικά κ. Πικραμμένε να μη δοκιμάσετε να συνεχίσετε να υπερασπίζεστε τον κ. Χρυσοχοϊδη, αλλά να του ζητήσετε να ζητήσει συγγνώμη και να ανακαλέσει».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v