Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουλή: Αποχώρησε το ΜέΡΑ 25 από τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας

«Αρνούμαστε να γίνουμε συνεργοί στην αποσιώπηση του πτωχευτικού. Γι αυτό αποχωρούμε από τη διαδικασία», σημείωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Βουλή: Αποχώρησε το ΜέΡΑ 25 από τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας

Με πυρά τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς το ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάνης Βαρουφάκης, ανακοίνωσε πως το ΜέΡΑ 25 αποχωρεί από την ψηφοφορία που θα γίνει μετά την υποβολή πρόταση δυσπιστίας από την αξιωματική αντιπολίτευση στον υπουργό Οικονομικών. «Αρνούμαστε να γίνουμε συνεργοί στην αποσιώπηση του πτωχευτικού. Γι αυτό αποχωρούμε από τη διαδικασία» σημείωσε.

Κατά την τοποθέτηση του στην Ολομέλεια ο Γ. Βαρουφάκης άσκησε σφοδρή κριτική στο πτωχευτικό νομοσχέδιο λέγοντας : «δεν υπάρχει πιο σημαντική στιγμή σε τούτο το Κοινοβούλιο από την ψήφιση του Πτωχευτικού Νόμου που, μην ξεχνάμε, προσδιορίζει τι μπορεί να κάνει στον χρεοκοπημένο οφειλέτη όχι μόνο ο αρχικός πιστωτής αλλά, και εδώ έγκειται το μέγα δράμα, τί μπορεί να κάνει, επικουρούμενο από την κρατική βία, ένα αρπακτικό ταμείο που αγοράζει προς 5% το αρχικό δάνειο».

Βέλη εξαπέλυσε και στο ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας σφοδρή κριτική στα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης στο θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Παράλληλα κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη και τον Αλ. Τσίπρα πως προσπαθούν να προσπεράσουν το θέμα επιδιδόμενοι σε άλλη μια κοκορομαχία

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v