Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δένδιας: Γραφείο ταξιδίων για τζιχαντιστές η Τουρκία

Η Αγκυρα επενδύει στην κλιμάκωση της έντασης, εκτίμησε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών. Θα υπερασπιστούμε στο ακέραιο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Επίλυση προβλημάτων με βάση το διεθνές δίκαιο, ζήτησε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Δένδιας: Γραφείο ταξιδίων για τζιχαντιστές η Τουρκία

Η επίσκεψη Λαβρόφ επιβεβαιώνει τη διάθεση των δύο πλευρών για εμβάθυνση των σχέσεών μας, τόνισε ο Νίκος Δένδιας σε κοινές δηλώσεις με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

Στη συνάντηση τονίστηκε η σημασία της ενίσχυσης των διμερών επαφών, συνέχισε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, τονίζοντας ότι η Ρωσία είναι και θα παραμείνει αναπόσπαστο μέλος της ευρωπαϊκής πολιτικής ασφάλειας.

«Δυστυχώς, σε όλες τις περιπτώσεις που συζητήσαμε κοινός παρονομαστής ήταν η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας, που έθεσε θέμα των ρωσικών πωλήσεων όπλων στη γειτονική χώρα. Όπως είπε, «η Τουρκία έχει καταστεί γραφείο ταξιδίων για τζιχαντιστές» και σημείωσε ότι η χώρα μας χαιρέτισε τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη, η οποία προβλέπει αποχώρηση ξένων μαχητών.

Ενημέρωσα για την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας. Είναι φανερό ότι επενδύει στην κλιμάκωση της έντασης. Αποδεικνύει ότι περιφρονεί τις εκκλήσεις φίλων και εταίρων και τα λόγια της στερούνται αξιοπιστίας. Η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή από το να υπερασπιστεί στο ακέραιο τα κυριαρχικά της δικαιώματα, κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε ότι η Ελλάδα είναι ένας από τους σημαντικούς ευρωπαϊκούς εταίρους της Ρωσίας. Σχολίασε ότι η χώρα του λαμβάνει μέτρα ώστε να τηρούνται τα όσα έχει συμφωνήσει με την Τουρκία και αναφέρθηκε στη συμφωνία για εκεχειρία στη Λιβύη.

Σε ό,τι αφορά την Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ότι συγκεντρώνονται πολλά προβλήματα. Πιστεύουμε ότι πρέπει να επιλύονται βάσει του Διεθνούς Δικαίου. Είναι κοινό ζητούμενο η σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας και άλλες διεθνές συνθήκες. Αν κάποιος μάς ζητήσει να μεσολαβήσουμε, είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v