Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεννηματά: Η κυβέρνηση έχασε τον έλεγχο με την πανδημία

«Αντί για έγκαιρη αντιμετώπιση, αφήνει να φτάσουμε στο κόκκινο. Αντί να προτάξει με σχέδιο τον περιορισμό της διασποράς, επιλέγει να παρέμβει εκ των υστέρων, μόνο με μέτρα περιοριστικά, που έχουν κοινωνικό και οικονομικό κόστος», δηλώνει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Γεννηματά: Η κυβέρνηση έχασε τον έλεγχο με την πανδημία

«Είναι ώρα για αποφάσεις, χωρίς άλλη καθυστέρηση. Η κατάσταση με την πανδημία παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις. Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο, χάνει χρόνο και παραπέμπει συνεχώς για "αύριο" ό,τι έπρεπε να έχει γίνει "χθες"», αναφέρει σε δήλωσή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, με αφορμή τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο.

«Είχα ζητήσει από τον κ. Μητσοτάκη να προχωρήσει άμεσα στη στήριξη του ΕΣΥ, την αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και των σχολείων», συνεχίζει στη δήλωσή της η κα Γεννηματά.

«Αντί για έγκαιρη αντιμετώπιση, αφήνει να φτάσουμε στο κόκκινο. Αντί να προτάξει με σχέδιο τον περιορισμό της διασποράς, επιλέγει να παρέμβει εκ των υστέρων, μόνο με μέτρα περιοριστικά, που έχουν και κοινωνικό και οικονομικό κόστος».

Τέλος, αναφορικά με τις αυριανές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τη νέα δέσμη μέτρων, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναφέρει: «Σε κάθε περίπτωση, το νέο σχέδιο που όπως μας είπε "θα ανακοινώσει" η κυβέρνηση, πρέπει να προβλέπει την ουσιαστική οικονομική στήριξη των εργαζομένων, των ανέργων και των αγροτών και την εξασφάλιση ρευστότητας για να μείνουν ζωντανές οι επιχειρήσεις και πρώτα οι μικρομεσαίες».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v