Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατί ζήτησε συνάντηση με Κ. Σακελλαροπούλου ο Αλ. Τσίπρας

K. Σακελλαροπούλου: Απαιτείται μίνιμουμ εθνική συνεννόηση παρά τις πολιτικές διαφορές.

Γιατί ζήτησε συνάντηση με Κ. Σακελλαροπούλου ο Αλ. Τσίπρας

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου έχει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. Κατά τις πληροφορίες, ζήτησε ο ίδιος το τετ α τετ, προκειμένου να μεταφέρει όχι απλώς τις ανησυχίες του για την πορεία της πανδημίας αλλά και ένα σχέδιο αντιμετώπισής της προς αποφυγή του τρίτου κύματος.

Ως βασική προϋπόθεση, πάντως, θέτει την «πραγματική» στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων για όσο διάστημα διαρκέσουν τα (ενδεχομένως) σκληρά μέτρα, καθώς μετά το δίμηνο «άνοιξε-κλείσε», τα οικονομικά και ψυχολογικά όρια έχουν εξαντληθεί. Στην ατζέντα του κ. Τσίπρα είναι επίσης ο περιορισμός των κοινωνικών δικαιωμάτων με το επιχείρημα των υγειονομικών μέτρων ή καθ' υπερβολή τους.

Όπως αναφέρουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ένα τέτοιο σχέδιο «μπορεί και πρέπει» να αποτελέσει τη βάση για πολιτική συνεννόηση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Αν χρειαστεί, δε, να υπάρξει και σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό την κα Σακελλαροπούλου.

Στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, στην αρχή της συνάντησης, ο κ. Τσίπρας γνωστοποίησε στην κα Σακελλαροπούλου ότι θα της επιδώσει τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης. Αφού αναφέρθηκε στο αλαλούμ της κυβέρνησης, κυρίως το τελευταίο διάστημα, εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι σε σύνολο 5.000 θανάτων από την πανδημία, οι 4.500 σημειώθηκαν το τελευταίο δίμηνο.

Επισήμανε επίσης ότι πρέπει να δοθεί προσοχή στη λειτουργία των θεσμών και στη λογοδοσία της εξουσίας, καθώς δεν πρέπει να υποτιμώνται οι ευθύνες στο όνομα της πανδημίας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέδειξε την ευθύνη μίας μίνιμουμ εθνικής συνεννόησης, παρά τις πολιτικές διαφορές, όπως είπε, διότι αυτό που προέχει είναι η προστασία των συνανθρώπων μας. Ζήτησε μάλιστα από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης τη θέση του και για το άνοιγμα των σχολείων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v