Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις 25 Ιανουαρίου ξεκινούν οι διερευνητικές με Τουρκία

Την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία ανακοίνωσε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, προηγήθηκε επικοινωνία της τουρκικής πλευράς με την Αθήνα. Οι δηλώσεις Μητσοτάκη από την Πορτογαλία.

Στις 25 Ιανουαρίου ξεκινούν οι διερευνητικές με Τουρκία

Στις 25 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη θα λάβει χώρα ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, ανακοίνωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές, η τουρκική πλευρά επικοινώνησε με την ελληνική και πρότεινε η διεξαγωγή του 61ου γύρου των διερευνητικών επαφών να λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη στις 25 Ιανουαρίου.

Η ελληνική πλευρά αποδέχθηκε την πρόσκληση.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πορτογαλία, όπου βρίσκεται, απαντώντας σε ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της χώρας Αντόνιο Κόστα είπε ότι η Ελλάδα θα προσέλθει στις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, όταν οριστικοποιηθεί η ημερομηνία, ακολουθώντας και τις κατευθύνσεις που έδωσε το ίδιο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, «που δεν είναι άλλες από το να ξεκινήσουμε από εκεί που σταματήσαμε τον Μάρτιο του 2016, και να κάνουμε πρόοδο στο ζήτημα του καθορισμού των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο».

«Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να παίζουμε τις κουμπάρες, να βρούμε ημερομηνία και να ξεκινήσουμε τις επαφές. Θα είναι ένα θετικό πρώτο βήμα. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τόνισε ότι σε αυτή την πολιτική απαιτείται συνέπεια και συνέχεια, και νομίζω αυτό είναι που θα κριθεί από την έκθεση του κ. Μπορέλ που θα μας παρουσιαστεί τον Μάρτιο» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v