Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Α. Τσίπρας: Από την Πάτρα η πρεμιέρα για τη νέα εξόρμηση στη χώρα

Το νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και το χρονοδιάγραμμα για τις εσωκομματικές διαδικασίες. Deadline τον Απρίλιο, λόγω (και) εκλογικής ετοιμότητας.

Α. Τσίπρας: Από την Πάτρα η πρεμιέρα για τη νέα εξόρμηση στη χώρα

Από την Πάτρα, όπου θα βρεθεί αύριο, ξεκινά τις νέες εξορμήσεις ανά τη χώρα ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς το πρόγραμμα είχε διακοπεί λόγω των εορτών.

Η ατζέντα περιλαμβάνει επισκέψεις στους περισσότερους νομούς (χωρίς να έχει διαμορφωθεί ακόμα στο σύνολό της), σε μία επιπλέον προσπάθεια να πιάσει ο κ. Τσίπρας τον «σφυγμό» της κοινωνίας, ενόψει και της κατάρτισης του νέου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνει ιδιαίτερη σημασία σ' αυτή τη διαδικασία καθώς έχει γίνει σαφές ότι τα μεγάλα προβλήματα και διλήμματα που αναδεικνύονται λόγω της πανδημίας απαιτούν συγκεκριμένες και πειστικές απαντήσεις.

«Πόσο μάλλον που, πλέον, υπάρχει η εμπειρία της τετραετούς διακυβέρνησης», όπως αναφέρουν κομματικές πηγές, παραπέμποντας τόσο στα αδύναμα σημεία (καθημερινότητα και υποεκτίμηση των βαρών που σήκωσαν τα μεσαία στρώματα) όσο και στις νίκες (ενίσχυση κοινωνικού κράτους ή πρωταγωνιστικός ρόλος στην αντιμετώπιση εθνικών θεμάτων).

Το χρονοδιάγραμμα για την κατάρτιση και παρουσίαση του νέου προγράμματος αποφασίσθηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο την προηγούμενη εβδομάδα. Βάσει αυτού, τον Απρίλιο θα διοργανωθεί ψηφιακή Προγραμματική Συνδιάσκεψη του κόμματος με τη συμμετοχή των μελών των νέων νομαρχιακών επιτροπών, των βουλευτών-ευρωβουλευτών και όσων απαρτίζουν την Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης.

Υπολογίζεται ότι το σώμα θα αποτελείται από περίπου 2.000 στελέχη.

Οι νομαρχιακές συνδιασκέψεις που θα εκλέξουν τα νέα όργανα θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέσα στον Φεβρουάριο: κατά τον σχεδιασμό, θα γίνουν επίσης ψηφιακά, καθώς τα γνωστά υγειονομικά μέτρα δεν επιτρέπουν τη δια ζώσης συμμετοχή, ειδικά στις πολυπληθείς οργανώσεις.

Τον Μάρτιο θα συνεδριάσουν οι Οργανώσεις Μελών για να συζητήσουν το σχέδιο Προγράμματος, ώστε αμέσως μετά να δρομολογηθεί η ψηφιακή Προγραμματική Συνδιάσκεψη.

Όπως γίνεται προφανές, το χρονοδιάγραμμα λαμβάνει υπόψη το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, «ακόμα και στις αρχές του καλοκαιριού», εάν το επιτρέψει η πορεία της πανδημίας. Αν και ως πιθανότερο θεωρείται το σενάριο της διπλής φθινοπωρινής κάλπης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v