Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεννηματά: Οι δήθεν μεταρρυθμίσεις είναι ουσιαστικά κατεδαφίσεις

To νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ «εξυπηρετεί τους ρουσφετολογικούς στόχους της Μαξίμου Α.Ε.» σημείωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. «Φοβάστε τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις δεν τις αντέχετε» είπε προς την κυβερνητική πτέρυγα.

Γεννηματά: Οι δήθεν μεταρρυθμίσεις είναι ουσιαστικά κατεδαφίσεις

Πυρά στην κυβέρνηση πως όσα παρουσιάζει «ως δήθεν μεταρρυθμίσεις είναι ουσιαστικά κατεδαφίσεις» εξαπέλυσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο που αφορά στις προσλήψεις στο δημόσιο. «Είναι σαφές ότι καταψηφίζουμε αυτό το σχέδιο που εξυπηρετεί μόνο τους ρουσφετολογικούς στόχους της Μαξίμου Α.Ε» σημείωσε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανύπαρκτη μεταρρυθμιστική ατζέντα.

H πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής είπε προς την κυβερνητική πτέρυγα πως «σε ένα πράγμα δείχνετε συνέχεια και συνέπεια. Στη βαθιά οπισθοδρομική, συντηρητική λογική της δεξιάς, που στηρίζεται στο πελατειακό κράτος και στις εξυπηρετήσεις. Αυτός είναι ο πυρήνας της πολιτικής σας. Τα περί «κεντρώου προφίλ» έχουν ξεφτίσει». Παράλληλα έκανε αναφορά και στην προοδευτική διακυβέρνηση λέγοντας πως όποιος έχει «απορίες» για το τι περιλαμβάνει δεν έχει παρά να ακούσει τι ζητούν οι προοδευτικοί πολίτες, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά πανευρωπαϊκά. Ή απλά να διαβάσει τις δικές μας προτάσεις».

Κατά την τοποθέτηση της στην Ολομέλεια η Φ. Γεννηματά άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, σημειώνοντας «αφού έχετε σπάσει κάθε ρεκόρ στις προσλήψεις μετακλητών και στην τοποθέτηση τους σε θέσεις προϊσταμένων κατά παράβαση κάθε αρχής διοικητικής ιεραρχίας. Αφού διαρκώς παρακάμπτετε το ΑΣΕΠ με κατά παρέκκλιση διορισμούς. Τώρα προχωράτε σε μια σειρά ρυθμίσεων που όχι μόνο δεν αποτελούν μεταρρύθμιση, όχι μόνο δεν στηρίζουν το ΑΣΕΠ, την διαφάνεια, την αντικειμενικότητα, αλλά αντίθετα ανοίγουν παράθυρα για νέες «παρεκκλίσεις», για «νέες παρεμβάσεις» με προφανή στόχο την εξυπηρέτηση ημετέρων».

Συνέχισε λέγοντας πως ανοίγει «κερκόπορτα» με τη δυνατότητα της κυβέρνησης «να αποφασίζει για την διενέργεια συνεντεύξεων με αποφασιστικό ρόλο στην πρόσληψη - όχι όπως ισχύει μόνο για το ειδικό επιστημονικό προσωπικό - αλλά ουσιαστικά για όλες τις κατηγορίες με την επίκληση λόγων «υγείας και ασφάλειας». Όπως βέβαια και τα δήθεν «τεστ δεξιοτήτων», ορθοφωνίας ή γυμναστικής που καθιερώνει το υπό συζήτηση νομοσχέδιο».

Εξαπολύοντας πυρά στην κυβέρνηση τόνισε πως :

- Μεταρρύθμιση δεν είναι, η παραβίαση κάθε κανόνα καλής νομοθέτησης, που ευτελίζει το Κοινοβούλιο, με αποκορύφωμα το νομοσχέδιο «κουρελού» των 150 και πλέον διατάξεων, πάσης φύσεως «εξυπηρετήσεων», τρεις μόλις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα.

-Μεταρρύθμιση δεν είναι ο αυταρχισμός, η αλαζονεία και -πάνω από όλα- η αναγωγή της «καρέκλας» σε ύψιστη αξία. Η ανυπαρξία στρατηγικού σχεδιασμού για κρίσιμους τομείς της δημόσιας ζωής.

-Μεταρρύθμιση δεν είναι το Μαξίμου ΑΕ, το πρωθυπουργικοκεντρικό κράτος, που αποδεικνύεται καθημερινά ολοένα και πιο ανίκανο να εξυπηρετήσει τους πολίτες και να εκσυγχρονίσει τη δημόσια διοίκηση. Το δήθεν «επιτελικό κράτος» των υπουργικών αλληλοαναιρέσεων, των συνεχών «ράβε – ξήλωνε». Στη χθεσινή συνέντευξη του ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα των εμβολιασμών . Περιέγραψε πάλι μαγικές εικόνες, Με τα λόγια κτίζω ανώγια και κατώγια. Προχθές αναφερόταν σε 8.000 εμβολιασμούς την ημέρα, χθες μίλησε για 20.000. Επιτέλους λιγότερα λόγια και περισσότερες πράξεις.

-Μεταρρύθμιση δεν είναι το κρεσέντο συγκεντρωτισμού, η απαξίωση των Αιρετών της Αυτοδιοίκησης και η ενίσχυση οργάνων τεχνητών πλειοψηφιών και αμφίβολης δημοκρατικότητας.

-Μεταρρύθμιση δεν είναι ο πόλεμος στην πολυφωνία της ενημέρωσης και η άκρως επιλεκτική, κρατική οικονομική ενίσχυση των μέσων, αυτό θίγει τη δημοκρατία. Με συνεπακόλουθο να βρισκόμαστε στον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου για το 2020 των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, ουραγοί και συγκρινόμενοι με την Ουγγαρία του Όρμπαν.

Τέλος ειδική αναφορά έκανε σε θέματα προστασίας της πρώτης κατοικίας. Όπως είπε «από τις 15 Γενάρη, 35.000 νοικοκυριά κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους. Έφτασαν οι πλειστηριασμοί. Αλλάξτε ρότα, δώστε λύση παγώστε τους πλειστηριασμούς τουλάχιστον για ένα εξάμηνο. Επιτέλους υπάρχουν όρια, όχι τα πάντα για τις Τράπεζες και τα funds».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v