Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατί βγήκαν... καραμπίνες ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ για το κυνήγι

Ο Α. Τσίπρας ανταποκρίθηκε στο αίτημα των κυνηγών να συνομιλήσουν μαζί του και η ΝΔ τον κατήγγειλε για «κυνηγό εκλογικών θηραμάτων».

Γιατί βγήκαν... καραμπίνες ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ για το κυνήγι

Βγήκαν… καραμπίνες ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας της κίνησης του Αλέξη Τσίπρα να αποδεχθεί αίτημα της διοίκησης της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και να συζητήσει μαζί της. Με θέμα (τι άλλο;) την απαγόρευση του κυνηγιού λόγω των υγειονομικών μέτρων και τα οικονομικά προβλήματα που προκαλεί στην θηροφυλακή.

Το κυβερνών κόμμα αντέδρασε κατηγορώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για “λαϊκισμό” και “κυνήγι εκλογικών θηραμάτων”.  Καυστική ήταν η απάντηση της Κουμουνδούρου, διαβεβαιώνοντας την κυβέρνηση ότι “την επόμενη φορά που ο κ.Τσίπρας θα συναντήσει κάποιον φορέα, θα ζητήσει την έγκριση του κ. Μητσοτάκη.”

Στελέχη του κόμματος απέδωσαν την αντίδραση της της ΝΔ στην άποψη που έχει ότι “οι κυνηγοί και οι ψαράδες αποτελούν δικό της εκλογικό ‘κοινό’ με το οποίο απαγορεύεται να συνομιλεί η αξιωματική αντιπολίτευση. Ακόμα και εάν της το ζητούν οι ίδιοι”.

Υπενθυμίζουν δε ότι ο Μάκης Βορίδης, ως “αγροτικός” υπουργός πριν από τον ανασχηματισμό, προωθούσε την άρση των σκληρών περιορισμών στο κυνήγι και στο ψάρεμα, “αλλά χωρίς επιτυχία”. Στην… επίμαχη (για τη ΝΔ) συζήτηση που είχε χθες ο κ. Τσίπρας με το ΔΣ της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και τους προέδρους των κυνηγετικών ομοσπονδιών, δήλωσε ότι ανταποκρίθηκε στο αίτημα τους να συνομιλήσουν επειδή θεωρεί ότι η στάση της κυβέρνησης αδικεί τους δεκάδες χιλιάδες κυνηγούς και ψαράδες της χώρας.

“Όλοι αντιλαμβανόμαστε την χρησιμότητα και την αναγκαιότητα των περιοριστικών μέτρων, απαραίτητων για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία καθώς προτεραιότητα μας είναι η ανθρώπινη ζωή», τόνισε και συμπλήρωσε: «Και σε αυτή την περίπτωση όμως βλέπουμε από την πλευρά της κυβέρνησης το θέατρο του παραλόγου. Ενώ επιτρέπεται η βόλτα με κατοικίδιο μέσω μηνύματος, ακόμα και το μότο κρος στην Πάρνηθα από υψηλόβαθμα στελέχη σε πολιτειακό επίπεδο, δεν επιτρέπεται το κυνήγι και το ψάρεμα, ούτε κατά μόνας”.

Επισήμανε δε, ότι με την σκληρή απαγόρευση προκύπτει θέμα απασχόλησης 700 εργαζομένων, ανάμεσα τους και οι 270 της θηροφυλακής η οποία έχει ως αποστολή την προστασία της άγριας πανίδας και των καταφυγίων. Διευκρινίζοντας ότι το μισθολογικό κόστος αυτών των εργαζομένων καλύπτεται από τις άδειες κυνηγιού και δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό, επομένως το θέμα οφείλει να το επιλύσει άμεσα το υπουργείο Περιβάλλοντος.

«Δυστυχώς και η διαχείριση αυτού του θέματος είναι μια ακόμη απόδειξη του αντιεπιστημονικού τρόπου με τον οποίο διαχειρίζεται η κυβέρνηση την πανδημία σε κάθε τομέα. Δεν υπάρχει οικοσυστηματική αξιολόγηση, έχει τεθεί σε αναστολή η θηροφυλακή και έχουν τεθεί σοβαρά ζητήματα περιβάλλοντος και ισορροπίας της άγριας πανίδας”, πρόσθεσε ο κ.Τσίπρας. Προκαλώντας την οργή του κυβερνώντος κόμματος, που βλέπει να στρέφονται εναντίον της όχι μόνο οι απασχολούμενοι στα χιονοδρομικά, αλλά και οι κυνηγοί με τους οποίους διατηρούσε άριστη επαφή.

Ως εκ τούτου, στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι το θέμα θα τεθεί μετ' επιτάσεως στην επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας, δεδομένου ότι δεν θα έχει νόημα η άρση της απαγόρευσης όταν λήξει η κυνηγετική περίοδος… και λιώσουν τα χιόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v