Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Τελικά γνώριζε για τον κ. Λιγνάδη η κυβέρνηση;

«Τελικά δεν εξαπατήθηκε η κα Μενδώνη, ούτε οι άλλοι που αναφέρει η ίδια; Αν αυτή η δήλωση ήταν ατυχής, ποια δήλωση θα θεωρούνταν επιτυχής; Η πολιτική ευθύνη που αφορά τον πυρήνα της δημοκρατίας πού βρίσκεται;» αναφέρει η Σία Αναγνωστοπούλου.

ΣΥΡΙΖΑ: Τελικά γνώριζε για τον κ. Λιγνάδη η κυβέρνηση;

«Τρεις μέρες μετά τη συνέντευξη Τύπου της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κατά την οποία ανέφερε πως ο κ. Λιγνάδης -τον οποίον η ίδια τοποθέτησε στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου- την εξαπάτησε και τους εξαπάτησε, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος κα Πελώνη δηλώνει σήμερα πως η κυβέρνηση στηρίζει την κα Μενδώνη, "που είναι μία καλή υπουργός με σημαντικό έργο στο υπουργείο Πολιτισμού, παρά τον ατυχή επικοινωνιακό χειρισμό της, που δεν συνιστά λόγο αποπομπής της"».

Τα παραπάνω αναφέρει δήλωση της Σίας Αναγνωστοπούλου, τομεάρχη Πολιτισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Τελικά δεν εξαπατήθηκε η κα Μενδώνη, ούτε οι άλλοι που αναφέρει η ίδια; Άρα, αν αυτή η δήλωση ήταν ατυχής επικοινωνιακός χειρισμός από μέρους της υπουργού Πολιτισμού, ποια δήλωση θα θεωρούνταν επιτυχής; Τελικά γνώριζε για τον κ. Λιγνάδη η κυβέρνηση και η υπουργός; Τελικά δεν γνώριζε; Τελικά, υπάρχει κάποιος από την κυβέρνηση που να μπορεί να απαντήσει στα μείζονα και σοβαρά ερωτήματα που τίθενται από το σύνολο της αντιπολίτευσης αλλά και την ίδια την κοινωνία σχετικά με την υπόθεση του κ. Λιγνάδη; Τελικά, αυτή η περιβόητη πολιτική ευθύνη που αφορά τον πυρήνα της δημοκρατίας πού βρίσκεται;».

Ηλιόπουλος: Η κα Μενδώνη τι είναι; Υπουργός, ντετέκτιβ, εισαγγελέας; 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9 FM, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου κας Πελώνη ότι τα όσα είπε η κα Μενδώνη περί εξαπάτησης εκ μέρους του κ. Λιγνάδη ήταν ένας «ατυχής επικοινωνιακός σχολιασμός», σημείωσε: «Δεν μιλάμε για μια επικοινωνιακή αστοχία της κας Μενδώνη, αλλά για μια προσπάθεια συγκάλυψης αυτού του μεγάλου σκανδάλου». Σε αυτό το σημείο ανέφερε ότι η κα Μενδώνη λειτουργούσε «προφανώς με εντολές του Κυριάκου Μητσοτάκη και φαίνεται αυτή τη στιγμή ότι έχουμε απόλυτη κάλυψη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην ουσία των χειρισμών της κας Μενδώνη».

Τόνισε ακόμη πως «είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι του πολιτισμού που ζητούν την παραίτηση της κας Μενδώνη πρώτοι από όλους, και σε αυτούς πρέπει να απαντήσει η ΝΔ». «Η μη παραίτησή της είναι εξοργιστική», υπογράμμισε.

«Μάλιστα, η υπουργός μας είπε το εξής καταπληκτικό, ότι ο κ. Λιγνάδης τους έπεισε, τους εξαπάτησε. Ποιους έπεισε; Η κα Μενδώνη τι ακριβώς κάνει; Τι είναι; Υπουργός, ντετέκτιβ, ανακριτής ή εισαγγελέας; Επειδή είναι υπουργός, ακριβώς γι' αυτό θα έπρεπε εξαρχής να δώσει χώρο στη δικαιοσύνη. Γι' αυτό μιλάμε για συγκάλυψη», σημείωσε, ενώ καταλόγισε συγκεκριμένες ευθύνες και στον Κ. Μητσοτάκη: «Ο κ. Λιγνάδης ήταν προσωπική επιλογή του, όταν επέλεγε να καταργήσει το παλιό πλαίσιο για τον διορισμό του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου με διαγωνιστική διαδικασία. Η συγκάλυψη είναι εξίσου επιλογή του κ. Μητσοτάκη -είναι αδιανόητο να λειτουργεί μόνη της η κα Μενδώνη, ενώ μάλιστα η κυβέρνησή του επέλεγε να αναπαράγει το αφήγημα περί δήθεν φημών». »Αυτές είναι ακριβώς οι κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.», τόνισε ο Ν. Ηλιόπουλος.

«Εξαρχής ζητήσαμε από την κυβέρνηση, και εξακολουθούμε να απαιτούμε, να κάνει το αυτονόητο: να δώσει χώρο στη δικαιοσύνη να διερευνήσει τις καταγγελίες που προκύπτουν. Δυστυχώς, όμως, βρισκόμαστε μπροστά στη συγκάλυψη της υπόθεσης του κ. Λιγνάδη», προσέθεσε.

«Όταν από τις 6/2 υπήρξε η επώνυμη καταγγελία του Νίκου Σ., το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να κάνει η ΝΔ ήταν να αφήσει τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Όμως, μέσω της κας Μενδώνη επέλεξε να μιλάει γενικά και αόριστα για φήμες και δήθεν τοξικό κλίμα. Και στις 15/2 η επίσημη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, που είναι η φωνή του ίδιου του πρωθυπουργού, ήταν ότι ο κ. Λιγνάδης παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους! Μάλιστα, ο κ. Ταραντίλης δεν είπε καν το όνομά του -ένδειξη της αμηχανίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη», υπογράμμισε.

Ο Ν. Ηλιόπουλος επανέλαβε ότι «χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στα θύματα που βγήκαν μπροστά και μίλησαν», επισημαίνοντας ότι «όλοι θα κριθούμε από το αν θα δώσουμε χώρο στους ανθρώπους που καταγγέλλουν ή θα ρίξουμε τις φωνές αυτές πίσω στη σιωπή».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v