Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Παρουσιάζει την πρόταση για το νέο ΕΣΥ με εκπλήξεις στο πάνελ

Συζήτηση με Η. Μόσιαλο, Αθ. Λινού, Γρ. Γεροτζιάφα κ.α., ο Μ. Κεφαλογιάννης στην παρουσίαση της πρότασης. Τα βασικά σημεία.

ΣΥΡΙΖΑ: Παρουσιάζει την πρόταση για το νέο ΕΣΥ με εκπλήξεις στο πάνελ

Την πρόταση του κόμματός του για το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας παρουσιάζει το απόγευμα (5 μ.μ.) ο Αλέξης Τσίπρας, σε μία εκδήλωση που θα προκαλέσει αίσθηση ακόμα και για τα πρόσωπα που θα μετέχουν.

Κι αυτό διότι πέραν του τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Ξανθού και της αναπληρώτριας τομεάρχη Δώρας Αυγέρη, στο πάνελ θα μετέχει ο γνωστός δημοσιογράφος του ιατρικού ρεπορτάζ (και παραγωγός εκπομπών Υγείας) Μιχάλης Κεφαλογιάννης.

Επίσης, στη συζήτηση που θα ακολουθήσει, θα πάρουν μέρος ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο LSE Ηλίας Μόσιαλος, η καθηγήτρια Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Αθηνά Λινού, ο καθηγητής Αιματολογίας στη Σορβόνη Γρηγόρης Γεροτζιάφας και ο καθηγητής Ιατρικής στο Harvard Όθων Ηλιόπουλος.

Οι βασικοί άξονες της πρότασης για το νέο ΕΣΥ έχουν κατά καιρούς παρουσιαστεί, ως λύσεις που αναδείχθηκαν από την πανδημία, ωστόσο στη σημερινή εκδήλωση θα δοθεί το συνολικό πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί να λειτουργήσει αποδοτικά και αποτελεσματικά.

Η αύξηση των δαπανών για τη δημόσια Υγεία (στο 7% σε βάθος τριετίας) θα τεθεί ως βασική προϋπόθεση για τις άλλες προτάσεις, όπως:

  • Πραγματική και γενναία αύξηση των αποδοχών των υγειονομικών, με 2.000 ευρώ εισαγωγικό μισθό για τους νεοδιοριζόμενους γιατρούς -κίνηση που θα συμβάλει στον επαναπατρισμό όσων έφυγαν στο εξωτερικό στα χρόνια των μνημονίων.
  • Ένταξη του υγειονομικού προσωπικού στα «βαρέα και ανθυγιεινά».
  • Προσλήψεις 15.000 γιατρών και νοσηλευτών σε βάθος τριετίας.
  • Πραγματική ενίσχυση-αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Υγείας («που υποβαθμίσθηκε αισθητά μετά τις εκλογές»), ώστε να αποσυμπιεστούν τα νοσοκομεία.

Όπως καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, έχει ζητηθεί από την ΕΡΤ η κάλυψη της εκδήλωσης, ωστόσο η απάντηση παραμένει αρνητική μέχρι αυτή την ώρα.

Θα μεταδοθεί από τα κομματικά μέσα ενημέρωσης (avgi.gr, left.gr) και από τη σελίδα του κ. Τσίπρα στα social media (Alexis Tsipras).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v