Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Παράδειγμα παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησης η Μύκονος

Όταν κάνεις τα ίδια λάθη, δεν πρόκειται για αστοχία αλλά για ανικανότητα, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Μέτρα και επιθετική καμπάνια για να διορθωθεί το κακό.

Τσίπρας: Παράδειγμα παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησης η Μύκονος

«Ο τουρισμός και η δημόσια υγεία είναι κρίσιμα ζητήματα για να αντιμετωπίζονται με αυτή την αβάσταχτη ελαφρότητα», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο της Μυκόνου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πραγματοποιεί επίσκεψη στο νησί, προκειμένου να διαπιστώσει πώς φτάσαμε στο τοπικό lockdown, ποια μέτρα είχαν (ή δεν είχαν) ληφθεί με την έναρξη της τουριστικής σεζόν και τι σχεδιάζεται για το επόμενο, καθοριστικό διάστημα.

Αυτή την ώρα έχει συνάντηση με τους φορείς του νησιού που εκπροσωπούν τον τουρισμό και την εστίαση.

Μετά τη συζήτησή του με τον δήμαρχο, ο κ. Τσίπρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Μύκονος είναι η ναυαρχίδα της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας. Ταυτόχρονα όμως φέτος είναι και το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας.

Όταν κάνεις για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε ένα χρόνο το ίδιο λάθος, τότε δεν πρόκειται για αστοχία ή ατυχία, αλλά για ανικανότητα.

Η κυβέρνηση κάνει και φέτος ακριβώς τα ίδια λάθη που έκανε και πέρυσι. Άνοιξε χωρίς αυστηρά υγειονομικά μέτρα τις πύλες εισόδου της χώρας. Άνοιξε χωρίς μαζικό testing και ιχνηλάτηση, χωρίς να ενισχύσει τις τοπικές μονάδες Υγείας, τα κέντρα Υγείας στους τουριστικούς προορισμούς. Άνοιξε χωρίς να φροντίσει καν για ξενοδοχεία καραντίνας στους τουριστικούς προορισμούς.

Αντί για όλα αυτά, συνέχισε να ρίχνει την ευθύνη στους πολίτες με τα self test, στους επιχειρηματίες, στις ναυτιλιακές εταιρείες. Την ευθύνη πάντοτε δηλαδή οπουδήποτε αλλού, εκτός από την κυβέρνηση.

Καλούμε λοιπόν την κυβέρνηση να σοβαρευτεί. Ο τουρισμός αλλά και η δημόσια υγεία είναι πολύ σοβαρά θέματα. Την καλούμε έστω και τώρα να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στους τουριστικούς προορισμούς, να κάνει εκτεταμένο testing, να δημιουργήσει έστω και τώρα ξενοδοχεία καραντίνας.

Την καλούμε όμως ταυτόχρονα, μετά το μίνι lockdown στη Μύκονο, που δίνει πολύ αρνητικό σήμα για κάθε προορισμό και για τον ελληνικό τουρισμό, να προχωρήσει σε μία επιθετική καμπάνια, προκειμένου να ξαναδώσει το σήμα ότι οι διακοπές στα ελληνικά νησιά είναι ασφαλείς υγειονομικά διακοπές.

Επαναλαμβάνω ότι ο ελληνικός τουρισμός και η δημόσια υγεία είναι κρίσιμα ζητήματα για να αντιμετωπίζονται με αυτή την αβάσταχτη ελαφρότητα».

Αρ. Πελώνη: Το ίδιο ποιήμα

“Ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει από την αρχή της πανδημίας το ίδιο ποίημα. Μονίμως προβλέπει μια καταστροφή που δεν έρχεται” τονίζει σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος και προσθέτει «Περιοδεύει στο νησί των ανέμων, επαναλαμβάνοντας λόγια του αέρα».

Η κ. Πελώνη καλεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εξηγήσει «πώς ενώ τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικότητας στους υγειονομικούς και σε συγκεκριμένες ομάδες, τώρα ανακάλυψε την… προαιρετική υποχρεωτικότητα και δεν ψηφίζει τη σχετική ρύθμιση στη Βουλή».

«Η νέα θέση του, δεν μας εκπλήσσει. Γιατί αυτός είναι. Και όσο κι αν θέλει να το κρύψει, στην υπόθεση των εμβολιασμών, κάνει κουμάντο ο κ. Πολάκης» καταλήγει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν αξίζει απάντηση

Στη κα Πελώνη δεν αξίζει ούτε να απαντήσει κανείς απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ. Γνήσια εκπρόσωπος μια ανίκανης και επικίνδυνης κυβέρνησης, στις ανακοινώσεις της συναγωνίζεται πια ο εξυπνακισμός με την ανοησία. Άλλωστε μάλλον δε πρόκειται να μακροημερεύσει και αυτή σε αυτό το πόστο. Κάποιος θα κληθεί να πληρώσει τα σπασμένα για τις ατέλειωτες παλινωδίες του κ. Μητσοτάκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v