Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Ετοιμότητα λόγω καύσωνα και... πρωθυπουργικού κυνισμού

Παρέμβαση «για τις σέλφι του κ.Μητσοτάκη στην παραλία ενώ καιγόταν η Αχαϊα». Προβληματισμός για την επάρκεια και τα τιμολόγια της ΔΕΗ. Συζητείται προσφυγή στη Δικαιοσύνη για το επίμαχο πόθεν έσχες.

ΣΥΡΙΖΑ: Ετοιμότητα λόγω καύσωνα και... πρωθυπουργικού κυνισμού

Για “έλλειμα δημοκρατίας και πλεόνασμα κυνικότητας” κατηγορεί η αξιωματική αντιπολίτευση τον πρωθυπουργό, εξαιτίας της στάσης που εξακολουθεί να τηρεί στο “πόθεν έσχες” του και της επιλογής του (σ.σ. αυτό το διήμερο) “να απολαμβάνει τη θάλασσα και να βγάζει σέλφι” την ώρα που ήταν σε εξέλιξη μεγάλες πυρκαγιές στη χώρα.

“Το θέαμα του πρωθυπουργού, που δημοσιοποιεί σέλφι από τις παραλίες, ενώ η χώρα δοκιμάζεται και η Αχαΐα φλέγεται, είναι τουλάχιστον απογοητευτικό» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στα social media αναφέρθηκε στις πυρκαγιές τονίζοντας: «Δεν είναι η ώρα για την απόδοση ευθυνών. Τουλάχιστον όμως όσοι έχουν ευθύνη ας μην προκαλούν, είτε με δηλώσεις αυτοθαυμασμού είτε με σέλφι από παραλίες”.

Η έλευση του ισχυρού καύσωνα κρατάει σε επαγρύπνηση (και) το δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως σε ότι αφορά την προστασία της κοινωνίας. “Το κυβερνητικό επιτελείο βιάστηκε να χλευάσει την πρόταση Τσίπρα για ιδιαίτερα μέτρα από σήμερα, ακόμα και αργία αν χρειαστεί, προκειμένου να προστατευθούν οι εργαζόμενοι, ωστόσο ‘πριν αλέκτωρ’ προχώρησε σε συστάσεις, τόσο στον ιδιωτικό τομέα όσο και στον δημόσιο”, αναφέρουν κομματικές πηγές. Επισημαίνοντας ότι ο κ. Τσίπρας προέβη στην εν λόγω πρόταση μετά από επικοινωνία που είχε με τα στελέχη του Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα οποία τον ενημέρωσαν αναλυτικά για τις ακραίες συνθήκες που θα επικρατήσουν από σήμερα.

Πέραν τούτων, τα στελέχη του κόμματος εγείρουν ερωτηματικά όχι μόνο για το αν θα “κρατήσει” το ηλεκτροδοτικό σύστημα, αλλά και πώς θα ανταπεξέλθουν οικονομικά τα χαμηλά εισοδήματα. “Οταν οι επιστήμονες μιλούν για τον μεγαλύτερο καύσωνα τα τελευταία 40 χρόνια, η χρήση κλιματιστικού δεν είναι πολυτέλεια, αλλά συνθήκη επιβίωσης”, λένε, παραπέμποντας και στις προβλέψεις για …δεύτερο κύμα καύσωνα, μετά την υποχώρηση του σημερινού, που θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο την διάρκεια της δοκιμασίας.  Ως εκ τούτου, η έμμεση ή άμεση ενίσχυση των νοικοκυριών για να ανταπεξέλθουν στα (έτσι κι αλλιώς αυξημένα) τιμολόγια, αποτελεί ήδη αντικείμενο συζήτησης.

Το γεγονός ότι η Βουλή “κατέβασε ρολά” την Παρασκευή για περίπου ένα μήνα θερινής ανάπαυλας δεν θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στην προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παρεμβαίνει καθημερινά προς άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων. Δεδομένης δε, της σύστασης που έκανε χθες ο υπουργός Ενέργειας κ. Σκρέκας “για λελογισμένη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος”, η ανησυχία για τοπικά black out παραμένει μεγάλη.

Στη Δικαιοσύνη για το επίμαχο “πόθεν έσχες”

Αναφορικά με το “πόθεν έσχες” του πρωθυπουργού και της συζύγου του, αρμόδια στελέχη επιβεβαιώνουν τις προ ημερών πληροφορίες ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα κινηθεί “και” δικαστικά, εφόσον ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να δώσει εξηγήσεις. Ήδη ο βουλευτής και μέλος της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής της Βουλής, Παύλος Πολάκης, κατέθεσε στη γραμματεία της Επιτροπής Πόθεν Έσχες τα έγγραφα των γαλλικών αρχών που αφορούν τη γαλλική εταιρεία SCI Personal Ventures με την οποία εμπλέκεται η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη. Το επόμενο βήμα, όπως λένε πηγές, είναι τα εν λόγω στοιχεία να δοθούν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. “Δεν υπάρχει άλλος δρόμος αφού δεν υπήρξε αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Δικαιοσύνης, παρότι τα έγγραφα των γαλλικών αρχών δημοσιοποιήθηκαν (σ.σ. από τις εφημερίες Documento και Αυγή)”.

Μία τέτοια κίνηση, πάντως, δεν αναμένεται να γίνει εν μέσω Αυγούστου, αλλά θα συνοδευτεί με την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής, στο τέλος του μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v