Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γ. Οικονόμου: Οι ανεμβολίαστοι θα προσαρμοστούν σε νέο περιβάλλον

Το απόγευμα της Τρίτης οι ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ για όσους δεν έχουν προχωρήσει έως τώρα σε εμβολιασμό. Δεν θα μπορούν να πάνε πουθενά, διαμηνύει ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Γ. Οικονόμου: Οι ανεμβολίαστοι θα προσαρμοστούν σε νέο περιβάλλον

«Όσοι δεν θέλουν να συνεισφέρουν στην κοινή προσπάθεια, θα πρέπει να προσαρμοστούν σε ένα διαφορετικό γι’ αυτούς περιβάλλον, έως ότου ξεπεραστεί ο κίνδυνος της πανδημίας», δήλωσε για τους ανεμβολίαστους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ενημερώνοντας ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα της Τρίτης.

Μια σημαντική μερίδα συμπολιτών μας, όπως είπε, «αρνείται να συνεισφέρει σε αυτή την εθνική προσπάθεια. Οι λόγοι είναι γνωστοί αλλά μη αποδεκτοί. Η κοινωνία δεν μπορεί να παραμένει όμηρος τέτοιων εξελίξεων. Θα διασφαλίσουμε την πλήρη λειτουργία της δημόσιας σφαίρας».

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, έχει «ήδη μια ιδέα για τα μέτρα που λειτούργησαν αποτελεσματικά και αυτά που δεν λειτούργησαν αποτελεσματικά κατά το πρόσφατο παρελθόν. Πρόθεσή μας είναι να σχεδιάσουμε ένα πλαίσιο μέτρων που θα είναι αποτελεσματικά και θα μπορούν να εφαρμόζονται».

Για το ποσοστό των εμβολιασμών, σημείωσε ότι «δεν βρισκόμαστε εκεί που θα επιθυμούσαμε, γιατί υπάρχει μια σημαντική μερίδα συμπολιτών μας που αρνείται να κάνει το εμβόλιο. Θα προσπαθούμε να τους πείσουμε για να αξιοποιήσουν αυτό το δώρο της επιστήμης. Είμαστε σε ποσοστό στις ευπαθείς ομάδες κοντά στο 65%, ποσοστό που πέφτει στο 55-56% στον υπόλοιπο πληθυσμό. Αν σε αυτό το νούμερο προσθέσουμε όσους έχουν νοσήσει, αυτά τα ποσοστά μεγαλώνουν», τόνισε.

Στο ενδεχόμενο διεύρυνσης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, απάντησε: «Είναι από τα ενδεχόμενα που θα αξιολογηθούν και θα απασχολήσουν τους ειδικούς. Η χώρα και η κυβέρνηση θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να θωρακίσουμε τη δημόσια υγεία, να σεβαστούμε αυτούς που τήρησαν τα μέτρα και έκαναν το εμβόλιο».

Γεωργιάδης: Δεν θα μπορούν να πάνε πουθενά

Με αφορμή το πλαίσιο που θα ανακοινωθεί, ο Αδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να ξανακάνει λοκντάουν. Μάλιστα, χαρακτηριστικά ανέφερε πως δεν έχει δικαίωμα να επιβάλει λοκντάουν, τουλάχιστον για τους εμβολιασμένους πολίτες.

Ο υπουργός τόνισε ότι δεν συζητείται καν η είσοδος τον χειμώνα για τους ανεμβολίαστους πολίτες σε χώρους διασκέδασης, εστίασης και ψυχαγωγίας, λέγοντας χαρακτηριστικά, «δεν θα μπορούν να πάνε πουθενά».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v