Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα απαντά στις ΗΠΑ για τις αυξήσεις στην ενέργεια

«Οι κατηγορίες εναντίον της Ρωσίας είναι προπαγανδιστικές και μάλλον έχουν στόχο τα αποκρυφτούν τα πραγματικά αίτια της κρίσης», αναφέρει σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο ρόλος της Gazprom και το αμερικανικό LNG.

Η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα απαντά στις ΗΠΑ για τις αυξήσεις στην ενέργεια

Σε απάντηση, μέσω Twitter και Facebook, στις αιτιάσεις των ΗΠΑ προχώρησε η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, υποστηρίζοντας ότι καλλιεργούν αρνητικό κλίμα προς τη Ρωσία, σχετικά με την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Σε ανάρτηση στο facebook αναφέρει: 

«Οι Αμερικανοί και κάποιοι άλλοι πάντα ζητούσαν την αποσύνδεση της ΕΕ από το ρωσικό φυσικό αέριο. Τώρα, παραδόξως, κατηγορούν τη Gazprom ότι δήθεν προμηθεύει ύποπτα μικρές ποσότητες στην Ευρώπη και προκαλεί την εκρηκτική άνοδο τιμών.

Οι Αμερικανοί αποσιωπούν το γεγονός ότι οι προμήθειες του LNG τους στην Ελλάδα έχουν μειωθεί δραματικά (στη Ρεβυθούσα έπεσαν κατά 41%).

Η Gazprom, ως πυλώνας της ενεργειακής σταθερότητας της ηπείρου μας, καλύπτει αυτό το κενό. Το 2021 οι εξαγωγές του ρωσικού φυσικού αερίου βρίσκονται στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία, αύξηση κατά 15%. Π.χ., στη Γερμανία +33%, Σερβία +125%, Βουλγαρία +53%, Ελλάδα +11%. Η εταιρία τηρεί όλες τις δεσμεύσεις της και κάνει και παραπάνω.

Οι κατηγορίες εναντίον της Ρωσίας για υψηλές τιμές αερίου είναι προπαγανδιστικές και μάλλον έχουν στόχο τα αποκρυφτούν τα πραγματικά αίτια της κρίσης».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο