Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: «Σέρνονται» εδώ και δυο χρόνια τα αντιπλημμυρικά στον Φαληρικό Ορμο

«Το μεγάλο αντιπλημμυρικό κανάλι που θα μπορούσε να «αποσυμφορήσει» την κατάσταση, δεν λειτουργεί. Κι αυτό διότι δεν παραδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020, όπως προβλεπόταν. Οι ευθύνες του αναδόχου και της περιφέρειας Αττικής είναι τεράστιες», τονίζουν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: «Σέρνονται» εδώ και δυο χρόνια τα αντιπλημμυρικά στον Φαληρικό Ορμο

Επίσκεψη στα ημιτελή έργα του Φαληρικού Όρμου, καθώς και στο σημείο όπου «βούλιαξε» το λεωφορείο της ΟΣΥ πραγματοποίησαν οι βουλευτές Β3ʼ Νότιου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς, Γιάννης Μουζάλας και Ραλλία Χρηστίδου, μαζί με τον διευθυντή της Κ.Ο. του κόμματος, Θανάση Θεοχαρόπουλο για να δουν την κατάσταση που επικράτησε απο την κακοκαιρία και την καθυστέρηση ολοκλήρωσης των αντιπλημμυρικών έργων από την περιφερειακή διοίκηση Πατούλη.

Στο σημείο συναντήθηκαν και συζήτησαν με τον δήμαρχο Μοσχάτου - Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας», Θοδωρή Ψαλιδόπουλο, τους δημοτικούς συμβούλους Καλλιθέας, Θοδωρή Παπαθανασόπουλο και Ελένη Αυγερινού, τον περιφερειακό σύμβουλο Αττικής με τη «Δύναμη Ζωής», Χρίστο Καραμάνο.

Σε κοινή τους δήλωση οι Ν. Παππάς, Θ. Φωτίου, Γ. Μουζάλας, Γ. Μπαλάφας, Ρ. Χρηστίδου και Θ. Θεοχαρόπουλος τονίζουν:

«Η κακοκαιρία απογύμνωσε την ανεπάρκεια της περιφερειακής διοίκησης Πατούλη.

Τα κύρια αντιπλημμυρικά έργα, που συνοδεύουν τις οδικές παρεμβάσεις στον Φαληρικό Όρμο, εδώ και δύο χρόνια σέρνονται.

Το μεγάλο αντιπλημμυρικό κανάλι, μέρος της β’ φάσης των εργασιών στην περιοχή, που θα μπορούσε να «αποσυμφορήσει» την κατάσταση, δεν λειτουργεί.

Κι αυτό διότι δεν παραδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020, όπως προβλεπόταν.

Οι ευθύνες του αναδόχου και της περιφέρειας Αττικής είναι τεράστιες.

Έχουμε επισημάνει την κωλυσιεργία στην εκτέλεση του έργου, αλλά και την αλλαγή του σχεδιασμού της β’ φάσης του από τον κ. Πατούλη ήδη από τον Νοέμβριο του 2020.

Με επιτόπια επίσκεψή μας στα έργα, έχουμε αναδείξει τις ανησυχίες των δήμων της περιοχής και των τοπικών κοινωνιών.

Η Αττική είδε εχθές ένα λεωφορείο να βυθίζεται, μαθητές να απεγκλωβίζονται από αίθουσες σχολείων με θρανία – γέφυρες και περιουσίες πολιτών να πνίγονται.

Δύο χρόνια τώρα τα αντιπλημμυρικά έργα σέρνονται, τα φρεάτια και τα ρέματα παραμένουν ακαθάριστα.

Η επιτελική ανικανότητα ανησυχεί. Και που να μπει και ο χειμώνας…».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v