Κατρούγκαλος: Κανένα πρόβλημα να «εκπλήσσουμε» τον Αμερικανό πρέσβη

Αιτία της «έκπληξης» του Τζέφρι Πάιατ η καταψήφιση από τον ΣΥΡΙΖΑ της “επ΄αόριστον” συμφωνίας ΗΠΑ-Ελλάδας για τις βάσεις.

Κατρούγκαλος: Κανένα πρόβλημα να «εκπλήσσουμε» τον Αμερικανό πρέσβη

Απάντηση στον Αμερικανό πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος εξέφρασε “έκπληξη” για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στη συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας για τις βάσεις, έδωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ως γνωστόν, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία γνωστοποίησε ότι θα καταψηφίσει τη συμφωνία επειδή, για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση, θα είναι πενταετούς διάρκειας (αντί για ετήσια) με δικαίωμα επ΄αόριστον επέκτασης εάν δεν καταγγελθεί δύο χρόνια πριν τη λήξη της.

Όπως δήλωσε ο κ.Πάιατ, η έκπληξη του οφείλεται στο γεγονός ότι “η αναγέννηση των αμυντικών σχέσεων Ελλάδας - ΗΠΑ ξεκίνησε πραγματικά κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ”.

Η απάντηση στην αναφορά Πάιατ προήλθε από τον τομεάρχη Εξωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με ανάρτησή στου στα social media.

“«Ο φίλος πρέσβης των ΗΠΑ δηλώνει ‘έκπληκτος’ για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη συμφωνία για τις βάσεις. Είναι αλήθεια ότι εμείς αναβαθμίσαμε τiς σχέσεις μας σε επίπεδο στρατηγικού διαλόγου, στη βάση όμως της αμοιβαιότητας, όχι του ‘προκεχωρημένου φυλακίου’”, τονίζει ο κ.Κατρούγκαλος.

Και προσθέτει: “Συνεπώς, ποτέ δεν θα απεμπολούσαμε το δικαίωμα της χώρας μας να διαπραγματεύεται για τις βάσεις, όπως έπραξε, μοναδικός πρωθυπουργός στη μεταπολίτευση, ο Κ. Μητσοτάκης, παραχωρώντας χωρίς αντάλλαγμα την χρήση τους για αόριστη διάρκεια.

Κανένα πρόβλημα να "εκπλήσσουμε" τον Αμερικανό Πρέσβη, αν αυτό γίνεται για προστασία των εθνικών συμφερόντων της πατρίδας μας”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v