Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξεταστική Επιτροπή: Εγγραφο Ραγκούση για τις «λίστες Πέτσα»

Φέρεται να το έστειλε στην Προεδρία της Κυβέρνησης η διαφημιστική εταιρεία Initiative Media, που ανέλαβε τις καμπάνιες.

Εξεταστική Επιτροπή: Εγγραφο Ραγκούση για τις «λίστες Πέτσα»

«Εκρηκτικές» αναμένονται οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τις «λίστες Πέτσα» την ερχόμενη εβδομάδα, μετά το έγγραφο που παρουσίασε χθες ο βουλευτής-μέλος της Γιάννης Ραγκούσης για την ουσιαστική εμπλοκή του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου στην κατανομή των διαφημιστικών ποσών σε μέσα ενημέρωσης.

Το έγγραφο φέρεται να το έχει στείλει στην Προεδρία της Κυβέρνησης η διαφημιστική εταιρεία Initiative Media, που ανέλαβε τις καμπάνιες. Όπως αναφέρεται σ' αυτό: «Έχουμε προβεί στη διαβίβαση όλων των εντολών προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όπως ορίζονται στη Σύμβαση (εφεξής τα Μέσα), που μας γνωστοποιήσατε για εκτέλεση, υπό την ιδιότητά μας ως αναδόχου της σύμβασης».

Το έγγραφο παραδόθηκε από τον κ. Ραγκούση στον Ιορδάνη Γιαμουρίδη, ο οποίος κατέθεσε χθες στην Εξεταστική ως μάρτυρας καθώς ήταν πρόεδρος της επιτροπής παραλαβής της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης του έργου που αφορούσε την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι».

Ο βουλευτής έβγαλε το έγγραφο όταν ο κ. Γιαμουρίδης δεν απαντούσε με σαφήνεια στις ερωτήσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης και περιοριζόταν να τονίζει ότι δεν ήταν ο ίδιος αρμόδιος να ελέγξει το πώς έγινε η επιλογή των μέσων ενημέρωσης στα οποία θα κατέληγαν τα ποσά.

Αίσθηση προκάλεσε μάλιστα το γεγονός ότι συνόδευε την κάθε ασαφή απάντηση με το επιχείρημα «έχω δώσει όρκο ως μάρτυρας» και, άρα, δεν μπορεί να πει κάτι που δεν θυμάται σε σχέση με τις δικές του ενέργειες.

Δεδομένου ότι στη συνεδρίαση της ερχόμενης Τρίτης έχει κληθεί ως μάρτυρας ο εκπρόσωπος της εν λόγω διαφημιστικής, Initiative Media, η παρουσίαση του εγγράφου από τον κ. Ραγκούση προοιωνίζεται μεγάλη ένταση.

Και, κατά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που μετέχουν στην Εξεταστική, εξηγεί για ποιο λόγο η κυβερνητική πλειοψηφία αποφάσισε να μην κληθούν ως μάρτυρες οι υπουργοί που ενεπλάκησαν στη διαφημιστική καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς», συνολικού ύψους 40 εκατ. ευρώ. Δηλαδή οι Στέλιος Πέτσας, Θεόδωρος Σκυλακάκης και Βασίλης Κικίλιας.

Χθες, μάλιστα, σχολίασαν: «Κατά μία σατανική σύμπτωση, οι αποκαλύψεις γίνονταν την ώρα που ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς ανακοίνωνε ότι αποχωρεί από την πολιτική, εξαιτίας του σκανδάλου με τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Εδώ όχι μόνο δεν έχουμε καμία αντίστοιχη πολιτική ευαισθησία, αλλά αντιθέτως παρεμποδίζονται με κάθε τρόπο οι εργασίες της Εξεταστικής. Μια εβδομάδα μετά, τα στοιχεία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με την αλληλογραφία της εταιρείας και τα αποτελέσματα των ελέγχων δεν έχουν δοθεί ακόμη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v