Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Να παρέμβουν ΕΛΑΣ-Δικαιοσύνη για τη διακοπή της παράστασης Ζαραλίκου

Το σύνολο του πολιτικού κόσμου θα πρέπει να τοποθετηθεί απέναντι στα γεγονότα, γιατί είναι ζήτημα, πρωτίστως, Δημοκρατίας. Καταδικάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου την παρεμπόδιση της παράστασης.

ΣΥΡΙΖΑ: Να παρέμβουν ΕΛΑΣ-Δικαιοσύνη για τη διακοπή της παράστασης Ζαραλίκου

«Εχθές, κατά την παράσταση του κωμικού Χριστόφορου Ζαραλίκου "200 χρόνια δανεικά", μία ομάδα τραμπούκων με επικεφαλής τηλεπαρουσιάστρια προσπάθησε να τη διακόψει, όταν σατιρίστηκε συγκεκριμένος επιχειρηματίας των media» (σ.σ. Β. Μαρινάκη), καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Το αποτέλεσμα ήταν οι παρόντες θεατές να αγανακτήσουν βγάζοντας έξω από το θέατρο την τηλεπαρουσιάστρια και τους τραμπούκους. Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου παραπέμπουν σε σκοταδιστικές περιόδους, όπου με μαφιόζικες επιθέσεις εγκάθετοι καταδίωκαν δημοκρατικούς πολίτες και ανθρώπους της Τέχνης.

Επειδή, για λόγους που όλοι καταλαβαίνουμε, δεν υπάρχει περίπτωση ο κ. Μητσοτάκης να ασχοληθεί με την επικίνδυνη αυτή εξέλιξη, περιμένουμε από την ελληνική αστυνομία και την ελληνική δικαιοσύνη να πράξουν τα δέοντα άμεσα, προστατεύοντας την ελευθερία της έκφρασης και την καλλιτεχνική δημιουργία. Επίσης το σύνολο του πολιτικού κόσμου θα πρέπει να τοποθετηθεί απέναντι στα γεγονότα, γιατί είναι ζήτημα, πρωτίστως, Δημοκρατίας».

Καταδικάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος 

Με ανάρτησή του στο twitter καταδίκασε την παρεμπόδιση παράστασης χθες, σε θέατρο στο κέντρο της Αθήνας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου αναφέρει στην ανάρτησή του:

«Η κοινωνία μας έχει εμπεδώσει την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης, πρωτίστως της σάτιρας, όσο αιχμηρή και αν είναι. Κάθε απόπειρα, έργω ή λόγω, βίαιης παρεμπόδισής της είναι ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα, πόσω μάλλον όταν έχει χαρακτηριστικά αυτοδικίας».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v