Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλαλούμ και νέα ταλαιπωρία με τις αναρρωτικές άδειες

«Θα βγαίνουν οι νοσούντες από την καραντίνα και θα πηγαίνουν σε ιδιώτες γιατρούς για τη βεβαίωση;». Απαιτείται διασύνδεση της ΕΡΓΑΝΗ με τη βάση δεδομένων του ΕΟΔΥ για τα θετικά κρούσματα. Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ.

Αλαλούμ και νέα ταλαιπωρία με τις αναρρωτικές άδειες

Το (νέο) αλαλούμ με τις αναρρωτικές άδειες λόγω Covid-19 αναδεικνύει η αξιωματική αντιπολίτευση, θέτοντας σοβαρά ερωτήματα για την εφαρμογή των κυβερνητκών «διευκρινίσεων» που επιτείνουν την ταλαιπωρία των νοσούντων.

Κι αυτό διότι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ σημείωσε το πρωί πως για να δηλωθούν ως αναρρωτικές οι άδειες των εργαζόμενων με Covid δεν αρκεί το θετικό rapid test ή το PCR (μοριακό), αλλά θα πρέπει να εξεταστούν από γιατρό ο οποίος, στη συνέχεια, θα τους δώσει τη σχετική βεβαίωση.

Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει δέκα ημέρες από τη δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα ότι δεν απαιτείται θετικό μοριακό τεστ αλλά μόνο rapid για να δηλωθούν οι εργαζόμενοι στην εργασία τους.

«Τι ακριβώς εννοούν; Ποιος θα τους εξετάσει; Θα στήνονται χιλιάδες φορείς του ιού στις ουρές για να περάσουν από Επιτροπή του ΕΦΚΑ; Θα πηγαίνουν στις απαξιωμένες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας, που εδώ και δύο χρόνια αρνείται να δώσει βάρος ο κ. Μητσοτάκης, για να ελαφρυνθούν τα νοσοκομεία και να υπάρχει προνοσοκομειακή περίθαλψη; Θα βγαίνουν από την καραντίνα και θα πηγαίνουν σε ιδιώτες γιατρούς διασπείροντας τον ιό και σε non Covid ασθενείς, αφού παραμένουν θετικοί;», είναι τα ερωτήματα που απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην κυβέρνηση.

Πρόβλημα και με την πλατφόρμα

Νωρίτερα, ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του κόμματος Μάριος Κάτσης κατήγγειλε ότι η διαβεβαίωση περί μόνο rapid test, αντί υποχρεωτικά μοριακού, δεν εφαρμόζεται στην πράξη.

Επικαλούμενος μαρτυρίες ασθενών, τόνισε ότι οι εργοδότες ζητούν τη βεβαίωση θετικού τεστ, ωστόσο μόνο το μοριακό και όχι το rapid μπορεί να εκτυπωθεί από τις πλατφόρμες.

Αυτό που ζητά ο κ. Κάτσης είναι να υπάρξει διασύνδεση της ΕΡΓΑΝΗ με τη βάση δεδομένων του ΕΟΔΥ για τα θετικά κρούσματα, ώστε να μην έχουν πρόβλημα με την εργασία τους οι εργαζόμενοι που νοσούν με κορωνοϊό και πρέπει να πάρουν άδεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v