Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Επικίνδυνη κυβέρνηση, να φύγει γρήγορα για να δει προκοπή ο τόπος

«Τι συνεννόηση να γίνει πια πάνω στα ερείπια;», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Οι κυβερνητικές υποσχέσεις για την ακρίβεια και «η πεισματάρα πραγματικότητα».

Τσίπρας: Επικίνδυνη κυβέρνηση, να φύγει γρήγορα για να δει προκοπή ο τόπος

“Η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη και πρέπει να φύγει, τι συνεννόηση να κάνουμε πια πάνω στα ερείπια;”. Με αυτή τη φράση, στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης (στο Kontra) ο Αλέξης Τσίπρας, απέκλεισε κάθε περιθώριο συναίνεσης και επανέφερε το αίτημα για εκλογές.

“Υποστηρίξαμε τον εμβολιασμό, βάλαμε πλάτη, είπαμε στον κ. Μητσοτάκη ‘ελάτε να κάτσουμε σε ένα τραπέζι με υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής, αναστείλαμε για πολύ μεγάλο διάστημα δραστηριότητες που είχαμε προγραμματίσει ως κόμμα. Η απάντηση δεν ήταν μόνο η άρνηση, αλλά η επιβουλή και η προβοκάτσια. Η πραγματική υπονόμευση που έκανε η κυβέρνηση ήταν να μην στηρίξει στην ουσία το ΕΣΥ, να μην κάνει καμία μόνιμη πρόσληψη στα νοσοκομεία, να κλείνει το Παίδων Πεντέλης σε αυτή την κρίσιμη στιγμή”, είπε μεταξύ άλλων.

Για την ακρίβεια, μίλησε για “κυβέρνηση των deals με μεγάλα συμφέροντα” που “έχει κάνει την κοινωνική εξαπάτηση δεύτερη φύση”.

Επικαλέσθηκε μάλιστα τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού και των αρμοδίων υπουργών στη ΔΕΘ ότι με τα μέτρα που θα έπαιρναν δεν θα έφτανε στα νοικοκυριά το 80% της ακρίβειας, αλλά “η πραγματικότητα είναι πεισματάρα, οι λογαριασμοί ρεύματος και οι αυξήσεις στα προϊόντα το αποδεικνύουν”.

“Η κυβέρνηση λέει ότι η πανδημία είναι παγκόσμιο φαινόμενο, η ακρίβεια το ίδιο, τότε ας βάλουμε τον αυτόματο πιλότο να μας διευθύνει”, τόνισε.

Στην παρατήρηση ότι είναι δύσκολο να γίνουν εκλογές αφού η πανδημία συνεχίζεται, ο κ.Τσίπρας παρέπεμψε στις εκλογές που έγιναν σε άλλες χώρες και, μάλιστα, πριν ακόμη κυκλοφορήσουν τα εμβόλια.

Ενώ στην επισήμανση ότι ο κ. Μητσοτάκης τον παρομοίωσε …με γαλοπούλα που βιάζεται να έλθουν τα Χριστούγεννα, απάντησε: “αφού είναι μάγκας και νταής και μας λέει γαλοπούλα, γιατί δεν κάνει εκλογές;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v