Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ν. Ανδρουλάκης: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

«Το μέταλλο της παράταξης που ίδρυσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος και επανίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι ισχυρό», σημείωσε. «Γενίτσαροι όσοι έφυγαν για την καρέκλα, δεν έχουν θέση ανάμεσά μας», πρόσθεσε, κλείνοντας τις εργασίες του συνεδρίου.

Ν. Ανδρουλάκης: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Στην πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγή και στη νίκη του στις εθνικές εκλογές “όποτε αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης να τις κάνει” εστίασε, εκ νέου, ο Νίκος Ανδρουλάκης, κλείνοντας τις εργασίες του τριήμερου συνεδρίου, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής.

“Δεν μου αρέσει να μιλώ για δημοσκοπήσεις, διότι η μεγαλύτερη δημοσκόπηση είναι τα χαμόγελα και η πίστη σας”, είπε, επικαλούμενος τις “ουρές” στις εσωκομματικές κάλπες του Δεκεμβρίου για την εκλογή προέδρου και πρόσφατα για τον τίτλο του κόμματος.

“Ο ήλιος είναι πάλι κοντά μας, το όνομα είναι η ψυχή μας”, σημείωσε, τονίζοντας: “Το μέταλλο της παράταξης που ίδρυσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος και επανίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι ισχυρό, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό”.

Ο κ. Ανδρουλάκης απευθύνθηκε ιδιαίτερα σε όσους “έμειναν (στο κόμμα) στα δύσκολα” ή “απομακρύνθηκαν λόγω λανθασμένων πολιτικών και συμπεριφορών”, καλώντας τους κάλεσε “να κρατούν τη σημαία του ΠΑΣΟΚ για να χτίσουμε μαζί το κοινό μας μέλλον”.

Ανεβάζοντας αισθητά τα ντεσιμπέλ δε, αναφέρθηκε με σκληρά λόγια σε όσους έφυγαν από το κόμμα: “Δεν θα γίνουν αξιακές εκπτώσεις. Όσοι έφυγαν για την καρέκλα και την εξουσιομανία, ως σύγχρονοι γενίτσαροι, δεν έχουν και δεν θα έχουν καμία θέση ανάμεσά μας”. Πρόσθεσε πάντως ότι “πρέπει να αποδείξουμε πως δεν θα πληγώσουμε ξανά κανέναν Έλληνα”.

Όπως αναμενόταν, τήρησε τις “ίσες αποστάσεις” απέναντι στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μιλώντας για “τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος” που “περιφρονεί τα πραγματικά προβλήματα του λαού”.

Νέα Κεντρική Επιτροπή

Η ψηφοφορία για την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής βρίσκεται σε εξέλιξη, με περίπου 760 υποψηφίους.

Για τη σημερινή εκλογή της Κ.Ε. όσο και για την ανάδειξη νέου Πολιτικού Συμβουλίου από αυτήν, εγκρίθηκαν χθες οι εξής καταστατικές αλλαγές:

- Ο πρώτος σε ψήφους υποψήφιος βουλευτής κάθε εκλογικής περιφέρειας που δεν εκλέχθηκε μετέχει στο συνέδριο αριστίνδην.

- Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (ΚΠΕ) θα έχει 301 μέλη. Τα 7 μέλη θα προέρχονται από οργανώσεις του απόδημου ελληνισμού, 15 μέλη θα ανήκουν στις συλλογικότητες του προοδευτικού χώρου που συμπορεύτηκαν με το ΚΙΝΑΛ τα προηγούμενα χρόνια, ενώ 3 μέλη θα εκπροσωπούν τα άτομα με αναπηρία.

- Το Πολιτικό Συμβούλιο θα έχει 31 μέλη. Θα συμμετέχουν σε αυτό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, πρώην πρωθυπουργός που είναι εν ενεργεία βουλευτής, ο/η γραμματέας της ΚΠΕ , ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο/η γραμματέας της νεολαίας και το 20% των εκλεγμένων βουλευτών και ευρωβουλευτών.

- Τίθενται “ συμβίβαστα" για Γραμματείς νομαρχιακών επιτροπών που, όπως και ο γραμματέας της ΚΠΕ, δεν επιτρέπεται να ασκούν κυβερνητικά καθήκοντα,, ούτε να είναι υποψήφιοι βουλευτές εκτός να παραιτηθούν τρεις μήνες πριν τις εκλογές.

Όπως διευκρινίζεται, εφόσον η παράταξη τούς χρειάζεται μπορούν να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v