Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Γραμμή» για την ψήφο των Ελλήνων δίνει ο Ερντογάν!

Ζητά από τον ελληνικό λαό να «δώσει μήνυμα και μάθημα μέσω της δημοκρατικής οδού στους κυβερνώντες που τρέχουν πίσω από περιπέτειες». Για παρέμβαση στα εσωτερικά μιλά το Μαξίμου.

«Γραμμή» για την ψήφο των Ελλήνων δίνει ο Ερντογάν!

Παρένθεση λίγων ωρών φαίνεται πως αποτέλεσε η Σύνοδος του ΝΑΤΟ, όσον αφορά τις προκλήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αποδέκτη την Αθήνα.

Μετά την άφιξή του στην Τουρκία, ο Ερντογάν (σε τοποθέτησή του μετά την προσευχή της Παρασκευής), σημείωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ότι η Άγκυρα «δεν επιθυμεί πόλεμο με την Ελλάδα», καταλογίζοντας, πάντως στην ελληνική πλευρά ότι «δεν κράτησε τις υποσχέσεις της» και πως «παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο 147 φορές», όπως είπε.

Νωρίτερα, θυμίζει η Καθημερινή, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στο αεροπλάνο της επιστροφής από τη Μαδρίτη, ο Τούρκος πρόεδρος, αναφερόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό, σημείωσε πως «η στάση του ατόμου που βρίσκεται στην ηγεσία της Ελλάδας έχει ήδη φανερωθεί». Έκανε, δε, λόγο, για προσπάθειες διαμεσολάβησης από ηγέτες της Συμμαχίας προκειμένου να υπάρξει συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη, απορρίποντας, ωστόσο, εκ νέου ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Απέναντι σε αυτή τη στάση, βάζουν κάποιους μεσάζοντες. Στις συναντήσεις που είχα, σχεδόν όλοι οι πρόεδροι και οι πρωθυπουργοί προέβαλαν μια προσέγγιση του τύπου "εμείς θα κάνουμε τη διαμεσολάβηση, να τους φέρουμε να συναντηθούν. Έστω να είχατε μια συνάντηση μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους"».

Συνεχίζοντας, ο Ερντογάν επανέφερε τις θεωρίες περί στρατιωτικοποίησης νησιών και παραβιάσεων από την πλευρά της Ελλάδας, μιλώντας για βήματα που καταδεικνύουν ότι η Αθήνα «δεν έχει καλές προθέσεις».

«Και τους είπαμε: Συγγνώμη, δεν έχουμε χρόνο για αυτή τη συνάντηση στην παρούσα φάση… Γιατί είναι προφανές πως αυτή τη στιγμή στρατιωτικοποιούν τα νησιά. Από την άλλη, παραβιάζουν συνεχώς τον εναέριο χώρο μας. Αυτός που θα ευθυγραμμιστεί τώρα μαζί μας, θα μας προκαλέσει παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο μας; Και στα νησιά, προσπαθεί να μας δώσει σήμα και από εκεί, χτίζοντας τσιμεντένια καταφύγια και σκάβοντας λάκκους. Δεν έχει καλές προθέσεις. Δεν θα έκανε αυτά τα βήματα αν είχε καλές προθέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Διώξτε τους κυβερνώντες γιατί θα έχετε καταστροφικό τέλος»

Το απόγευμα μιλώντας σε εκδήλωση στην Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε εκ νέου στην κυβέρνηση, προειδοποιώντας τον ελληνικό λαό να «δώσει το μήνυμα και το μάθημα μέσω της δημοκρατικής οδού στους κυβερνώντες» διότι «τρέχουν πίσω από περιπέτειες που θα φέρουν καταστροφικό τέλος» για τη χώρα.

«Είναι μια πραγματικότητα ότι ο γείτονας μας στο Αιγαίο πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο μαζί μας. Γι αυτό στους στρατηγικούς υπολογισμούς της Τουρκίας έχει την θέση που του αναλογεί. Ελπίζω ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει το μήνυμα και το μάθημα μέσω της δημοκρατικής οδού, στους κυβερνώντες του που τρέχουν πίσω από περιπέτειες οι οποίες θα φέρουν ένα καταστροφικό τέλος για τον ελληνικό λαό» είπε ο τούρκος Πρόεδρος.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου υποστηρίζουν ότι αυτή η δήλωση του Τούρκου Προέδρου αποτελεί παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας και μάλιστα υπέρ του Αλ. Τσίπρα.

Γ. Οικονόμου: Η ισχυροποίηση της Ελλάδας στενοχωρεί τον Ερντογάν

Η συνεχής ισχυροποίηση της Ελλάδας -στρατιωτικά, διπλωματικά και οικονομικά- στεναχωρεί τον κ. Ερντογάν και τον οδηγεί σε δηλώσεις που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα, απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν την ιστορική παιδεία και τον πατριωτισμό που επιβάλλεται ώστε να κρατούν ερμητικά κλειστά τα αυτιά τους στις παραινέσεις όσων επιβουλεύονται την Πατρίδα τους. Είναι προφανέστατο ότι οι επιτυχίες του Πρωθυπουργού και η ενδυνάμωση της Ελλάδας δεν αφήνουν τον κ. Ερντογάν να ησυχάσει. Αν και ο ίδιος θα προτιμούσε μια Ελλάδα αδύναμη, εμείς κάνουμε και θα κάνουμε ανυποχώρητα όσα προάγουν τα εθνικά μας δίκαια. Εξάλλου, ο πραγματικά ισχυρός δεν έχει ανάγκη να το διαλαλεί κάθε τρεις και λίγο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v