Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Κεφαλονιά ο Κυρ. Μητσοτάκης με το βλέμμα στις… μονοεδρικές

Συνεχίζει τις στοχευμένες περιοδείες ο πρωθυπουργός, σε έντονα προεκλογικούς ρυθμούς. Υπό διαμόρφωση ο νέος εκλογικός χάρτης, μετά την τελευταία απογραφή πληθυσμού. Η καθημερινότητα, η ακρίβεια και τα δημοσιονομικά περιθώρια.

Στην Κεφαλονιά ο Κυρ. Μητσοτάκης με το βλέμμα στις… μονοεδρικές

Την τελευταία -πριν από τις ολιγοήμερες διακοπές- περιοδεία του πραγματοποιεί σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Προορισμός του, η Κεφαλονιά, μία από τις μονοεδρικές περιφέρειες, οι οποίες ανέκαθεν είναι καθοριστικές για το τελικό αποτέλεσμα στις εθνικές εκλογές. Ο Πρωθυπουργός, μολονότι έχει ξεκόψει το ενδεχόμενο πρόωρων καλπών, συνεχίζει να κινείται σε έντονα προεκλογικούς ρυθμούς, οι οποίοι θα κορυφωθούν με το πέρασμα του χρόνου, με τις στοχευμένες επισκέψεις του σε συγκεκριμένες περιφέρειες να βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας του.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, εκτός των άλλων, μελετούν και το νέο εκλογικό χάρτη, όπως αυτός διαμορφώθηκε με την πρόσφατη απογραφή του πληθυσμού και με βάση τον οποίον θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές. Σύμφωνα με αυτόν, τουλάχιστον με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, στις επτά υπάρχουσες μονοεδρικές (Γρεβενά, Ευρυτανία, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Λευκάδα, Σάµο, Φωκίδα), θα προστεθούν πιθανότατα άλλες τέσσερις: η Καστοριά, η Χίος, η Φλώρινα και η Θεσπρωτία, την οποία επισκέφθηκε ο κ. Μητσοτάκης πριν από δέκα περίπου μέρες, κατά την προηγούμενη περιοδεία του στην Περιφέρεια. Οι συγκεκριμένες τέσσερις Περιφέρειες στις κάλπες του 2019 ήταν διεδρικές, αλλά λόγω της μείωσης του πληθυσμού τους, μάλλον θα χάσουν τη μία έδρα τους.

Πέραν των κλιμακίων υπουργών, βουλευτών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που περιοδεύουν σε όλη τη χώρα, ο Πρωθυπουργός, όπως λένε στο επιτελείο του, έχει αποφασίσει να βγαίνει και ο ίδιος τακτικά από το Μέγαρο Μαξίμου και να βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την κοινωνία, με στόχο να επικοινωνήσει το κυβερνητικό έργο, αλλά και να εξηγήσει τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί με τις μεγάλες αυξήσεις στην ενέργεια, τα καύσιμα και τα αγαθά πρώτης ανάγκης.  

Υποδομές και υγεία

Έμφαση  Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει στα θέματα της καθημερινότητας του πολίτη και στο πλαίσιο αυτό, σήμερα θα επισκεφθεί έργα υποδομής και δομές υγείας και πρόνοιας στην Κεφαλονιά, ενώ θα συμμετάσχει και σε σύσκεψη με τους δημάρχους Κεφαλληνίας και Ιθάκης. Δεν είναι τυχαίο ότι θα τον συνοδεύουν, μεταξύ άλλων, η αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα και ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, για θέματα της αρμοδιότητάς τους.

«Οι διεθνείς κρίσεις που μας ταλανίζουν δεν αφήνουν να φανεί ακόμα η πρόοδος που έχει συντελεσθεί σε επίπεδο καθημερινότητας. Οι πολίτες ανησυχούν, αγωνιούν και κυρίως δυσκολεύονται. Για αυτό και προτεραιότητα μας παραμένει να προσπαθούμε συνεχώς να σταθούμε στο πλευρό τους με πολιτικές που παράγουν μετρήσιμο αποτέλεσμα», δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, προσθέτοντας: «Αλλά εκείνο που επίσης πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι ότι, χωρίς αυτή την πολιτική που εφαρμόζουμε, χωρίς την οικονομική πρόοδο της Ελλάδας, η πίεση και τα προβλήματα για την ελληνική κοινωνία θα ήταν πολύ μεγαλύτερα».

Επανέλαβε δε τη δέσμευση του πρωθυπουργού για εξάντληση κάθε διαθέσιμου ευρώ για τη στήριξη της κοινωνίας και την εξεύρεση συνεχώς νέων πηγών χρηματοδότησης του προγράμματος στήριξης των πολιτών, πάντα εντός των δημοσιονομικών περιθωρίων.

Μετά τον Δεκαπενταύγουστο ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την πυρόπληκτη Λέσβο, ενώ στις προθέσεις του είναι να μεταβεί στο Ρέθυμνο, αλλά και στη βόρεια Ελλάδα, την οποία θα συνδυάσει πιθανότατα με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις αρχές Σεπτεμβρίου.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v