Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουλή: Σφοδρή αντίδραση στη γραπτή κατάθεση της εκπροσώπου της Intellexa

Να κληθεί ο έτερος εμπλεκόμενος με την εταιρεία ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ. «Αρνούμαστε να συμμετέχουμε στην παρωδία των ανάξιων προετοιμασμένων απαντήσεων», δήλωσε η Σ. Σακοράφα.

Βουλή: Σφοδρή αντίδραση στη γραπτή κατάθεση της εκπροσώπου της Intellexa

Το ΜέΡΑ25 αρνείται να συμμετάσχει «στην παρωδία» της κατάθεσης στην Εξεταστική Επιτροπή δια γραπτών ερωτήσεων-απαντήσεων της εκπροσώπου της εταιρείας Intellexa, που εμπορεύεται το παράνομο λογισμικό Predator, λόγω απουσίας της στο εξωτερικό.

Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσε αίτημα να κληθεί στην Επιτροπή ο Φέλιξ Μπίτζιος, ο οποίος μετείχε στην εν λόγω εταιρεία μέχρι τον περσινό Ιούνιο, ενώ παράλληλα εκπροσωπούσε, μέχρι τον περσινό Νοέμβριο, το υποκατάστημα της Feroveno στην Ελλάδα, εταιρείας που επίσης ανήκει στο πλέγμα εταιρειών της Intellexa, ως τον Νοέμβριο του 2021.

Σημειώνεται ότι η αντιπολίτευση πρότεινε χθες, εφόσον η εκπρόσωπος της Intellexa απουσίαζε στο εξωτερικό, να γίνει η κατάθεσή της στην Εξεταστική μέσω τηλεδιάσκεψης, ώστε οι βουλευτές να ρωτούν απευθείας και να παίρνουν απαντήσεις σε πραγματικό χρόνο. Η ΝΔ αντέταξε (και επέβαλε, αφού έχει την πλειοψηφία στην Επιτροπή) να της σταλούν γραπτώς οι ερωτήσεις και εκείνη να αποστείλει τις απαντήσεις επίσης γραπτώς.

Η αντιπολίτευση μίλησε για «κατάθεση με σκονάκι», σχολιάζοντας ειρωνικά ότι μόνο οι δημοσιογραφικές συνεντεύξεις γίνονται γραπτώς, όταν ο συνεντευξιαζόμενος βρίσκεται στο εξωτερικό.

Σ. Σακοράφα: Ανάξιες, προετοιμασμένες απαντήσεις

«Πουθενά στο ελληνικό δικαιικό σύστημα δεν προβλέπεται έγγραφη κατάθεση σε αρχές που ασκούν ανακριτικό ή ανάλογο έργο. Από τον τελευταίο Πταισματοδίκη μέχρι τα ανώτερα δικαστήρια ζώσης διαδικασίας, ο μάρτυρας καταθέτει προφορικά ακριβώς για να υπόκειται στη ζωντανή διαδικασία των ερωταποκρίσεων, που θεωρείται πάντα σημαντική για την αναζήτηση της αλήθειας», δήλωσε η βουλευτής του ΜέΡΑ25 και μέλος της Εξεταστικής Σοφία Σακοράφα.

Και πρόσθεσε: «Χωρίς να χρειάζεται να τα αναλύσουμε παραπάνω αυτά, σας δηλώνουμε ότι αρνούμεθα να συμμετάσχουμε στην παρωδία που επέλεξε η Επιτροπή σε σχέση με τη συγκεκριμένη εταιρεία. Αρνούμεθα να υποβάλουμε οποιαδήποτε έγγραφη ερώτηση στη νόμιμη εκπροσώπηση της εταιρείας για να λάβουμε ανάξιες και ανίσχυρες, προετοιμασμένες, έγγραφες απαντήσεις, που στο κάτω κάτω της γραφής ακόμα και αν υπογράφονται, θα έχουν άγνωστο συντάκτη και καλούμε όλα τα Μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής να συναισθανθούν τις ευθύνες τους για τον απόλυτο ευτελισμό των διαδικασιών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v