Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cloud Region της Google στην Ελλάδα, 19.400 θέσεις εργασίας έως το 2030

Επένδυση που μπορεί να εισφέρει 2 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ της χώρας έως το 2030 ανακοίνωσε η εταιρεία. «Η χώρα προχωρά σε ένα τεχνολογικό άλμα», τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Cloud Region της Google στην Ελλάδα, 19.400 θέσεις εργασίας έως το 2030

Το πρώτο Google Cloud region στη χώρα ανακοίνωσε η Google με στόχο ο τεχνολογικός κολοσσός να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση [για υπηρεσίες cloud], σε υψηλότερες ταχύτητες και με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Όπως ανέφερε η Πρόεδρος της Google Cloud International, Adaire Fox-Martin, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που ανέθεσε η Google στην AlphaBeta Economics, έως το 2030, το Google Cloud region στην Ελλάδα θα συνεισφέρει συνολικά 2,2 δισ. δολάρια στο εθνικό ΑΕΠ, ενώ υπολογίζεται πως θα υποστηρίξει τη δημιουργία περισσότερων από 19.400 νέων θέσεων εργασίας.

Παράλληλα ανακοίνωσε χρηματοδότηση ύψους 1 εκατ. ευρώ σε νέους που ασχολούνται με την νεοφυή επιχειρηματικότητα.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην επένδυση της Google, τονίζοντας πως θα δημιουργηθούν περίπου 20.000 χιλιάδες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, προσθέτοντας ότι η επιχειρηματική κινητικότητα στην Ελλάδα αναστρέφει το brain drain.

Το cloud προσφέρει σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών, συμπεριλαμβανομένων οργανισμών του δημοσίου τομέα, πρόσβαση σε κρίσιμες τεχνολογίες, όπως τεχνητή νοημοσύνη, κβαντικούς υπολογισμούς, υπολογιστικά εργαλεία big data και δίκτυα 5G, σε μια εποχή που όλα αυτά είναι πιο σημαντικά από κάθε άλλη φορά.

Κέντρο για τη Βιωσιμότητα και την Τεχνητή Νοημοσύνη

H Google έχει ήδη ξεκινήσει τη διεύρυνση της συνεργασίας της με την Deloitte, ώστε να συμπεριλάβει τη δημιουργία ενός Κέντρου Αριστείας αφιερωμένου στη Βιωσιμότητα και την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Στόχος είναι η συνεργασία για την ανάπτυξη λύσεων που βασίζονται στο cloud και στη μηχανική εκμάθηση που θα βοηθήσουν τους οργανισμούς να επιταχύνουν την επίτευξη στόχων βιωσιμότητας, συμπεριλαμβανομένης και της ανθεκτικότητας στην κλιματική αλλαγή.

Το μήνυμα Μητσοτάκη

Η πολιτεία στέκεται στο πλευρό νοικοκυριών και επιχειρήσεων, εν μέσω πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης και κρίσης ακρίβειας, τόνισε ο πρωθυπουργός σε εκδήλωση που ανακοινώθηκε μια σημαντική επένδυση της Google στην Ελλάδα.

Μίλησε για το όραμα ενός μεγάλου τεχνολογικού άλματος στη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, η απόφαση της Google να δημιουργήσει ένα cloud region στην Ελλάδα είναι σημαντική. Είναι μια δυναμική επένδυση που μπορεί να εισφέρει στο ΑΕΠ της χώρας πάνω από 2 δισ. ευρώ έως το 2030 και να δημιουργήσει 20.000 καλοπληρωμένες νέες θέσεις εργασίας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v