Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Να απαντήσει η κυβέρνηση αν παρακολουθούταν η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων

«Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρότερα από όσο νομίζουν, για να θαρρούν πως θα ξεφύγουν με αναφορές στον Αίσωπο και με εξυπνακισμούς», σημειώνει η Κουμουνδούρου, ζητώντας ξεκάθαρες απαντήσεις.

ΣΥΡΙΖΑ: Να απαντήσει η κυβέρνηση αν παρακολουθούταν η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων

«Μετά τις χθεσινές ανατριχιαστικές αποκαλύψεις ότι πέραν υπουργών επιχειρηματιών και πολιτικών προσώπων στόχος της ΕΥΠ ήταν και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε για μια ακόμη φορά το δρόμο των γελοίων υπεκφυγών και των επιθέσεων αντί των ξεκάθαρων απαντήσεων», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, επανερχόμενος στο ζήτημα των παρακολουθήσεων και στο δημοσίευμα του Documento. 

«Τα πράγματα ωστόσο είναι πολύ σοβαρότερα από όσο νομίζουν, για να θαρρούν πως θα ξεφύγουν με αναφορές στον Αίσωπο και με εξυπνακισμούς», σημειώνει η Κουμουνδούρου και επαναλαμβάνει τα ερώτήματα προς την κυβέρνηση:

«Είναι αληθές ότι η ΕΥΠ είχε ως στόχους παρακολούθησης τους επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας;

Μπορεί ο πολιτικός υπεύθυνος της ΕΥΠ και πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης, να το διαψεύσει κατηγορηματικά;

Θα περιμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις. Με την εθνική ασφάλεια της χώρας δεν πρόκειται να ανεχθούμε παιχνίδια.»

Το επίμαχο δημοσίευμα 

«Η αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τους επικεφαλής της εθνικής άμυνας της χώρας σοκάρει κάθε ελληνίδα και κάθε έλληνα και παραπέμπει στις πιο σκοτεινές στιγμές της ελληνικής ιστορίας», τόνιζε εχθές στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας σχετικές αποκαλύψεις στην εφημερίδα Documento.

Η εφημερίδα στο κυριακάτικο φύλλο της αποκαλύπτει 14 κοινά πρόσωπα στις λίστες ΕΥΠ και Predator, που καταδεικνύουν, όπως αναφέρει, τον ενιαίο εγκέφαλο.

Στη λίστα παρακολουθήσεων της ΕΥΠ περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης, ο πρώην διευθυντής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών Θοδωρής Λάγιος, η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, ο Πρόεδρος ΕΕΑΑ Μιχάλης Οικονομάκης και το στέλεχος του ομίλου Mytilineos Παναγιώτης Κανελλόπουλος.

Οικονόμου: Συνεχίζει τους αισώπειους μύθους ο κ. Βαξεβάνης

Στην χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και στο δημοσίευμα του Documento απάντησε με ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. 

Οπως ανέφερε, «ο κ. Βαξεβάνης συνεχίζει να δημοσιεύει σε συνέχειες τους αισώπειους μύθους του, όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο. Το αφήγημά του, το οποίο φθίνει όσο περνάει ο χρόνος, είναι ένα συνονθύλευμα ατεκμηρίωτων ισχυρισμών.

Όσο υστερεί σε θεμελίωση και στοιχεία, άλλο τόσο πλεονάζει σε μυθοπλασία.

Το πλέον τραγικό είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε ασμένως (προτού καλά- καλά κυκλοφορήσει η εφημερίδα) να υιοθετήσει τους αναπόδεικτους ισχυρισμούς και να εξάγει πολιτικά συμπεράσματα.

Απέναντι σε αυτή την παρωδία η Κυβέρνηση απαντά με τη θεσμική θωράκιση της λειτουργίας της ΕΥΠ, με την καθολική απαγόρευση των κακόβουλων λογισμικών και φυσικά με την εμπιστοσύνη στη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, η οποία και οφείλει να αποσαφηνίσει το ταχύτερο δυνατό κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής».

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v