Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Βίντεο «Χάου Του» για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα

«Και πολύ αργήσαμε» είχε τονίσει ο Α. Τσίπρας στην κατάθεση πρότασης νόμου για άρση των διακρίσεων λόγω φύλου και την ισότητα γάμου.

ΣΥΡΙΖΑ: Βίντεο «Χάου Του» για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα

Το τέταρτο βίντεο από την καμπάνια «Χάου Του» ανέβασε στα social media ο Αλέξης Τσίπρας. Το νέο βίντεο της πολύ διαφορετικής νεανικής καμπάνιας, για την οποία στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ δηλώνουν την απόλυτη ικανοποίηση, αφορά στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και πιο συγκεκριμένα στην ισότητα γάμου.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει καταθέσει, από τις 17 Ιουνίου 2022, πρόταση νόμου «Άρση διακρίσεων λόγω φύλου στο Οικογενειακό Δίκαιο, κατοχύρωση δικαιώματος γάμου για όλα τα πρόσωπα και αναγκαίες προσαρμογές της νομοθεσίας».

Όπως λένε, η κυβέρνηση το μόνο που έχει κάνει στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι η συγκρότηση επιτροπής για τη δημιουργία σχεδίων δράσης και αυτή μόνο εξαιτίας των υποχρεώσεων απέναντι στην ΕΕ. «Ο κατά δήλωσή του φιλελεύθερος κ. Μητσοτάκης ενδίδει στις υπερσυντηρητικές πιέσεις που δέχεται από το εσωτερικό του κόμματός του και κλείνει πονηρά το μάτι στην ακροδεξιά», σημειώνουν.

«Κανένας νόμος δεν μπορεί να επιβάλλει ποιον θα αγαπήσουμε. Και όταν οι νόμοι είναι παράλογοι, τότε τους αλλάζουμε. Και πολύ αργήσαμε», είχε υπογραμμίσει ο Αλ. Τσίπρας, όταν είχε υπογράψει την πρόταση νόμου.

Παρατηρούν επίσης ότι σε όλες τις κοινωνικές έρευνες αλλά και στις μετρήσεις των τάσεων της κοινής γνώμης καταγράφεται ότι η νέα γενιά έχει σε απόλυτη προτεραιότητα αξίες όπως η ισότητα, η δημοκρατία, η δικαιοσύνη, εκφράζοντας δυσφορία όχι μόνο για τη στασιμότητα, αλλά και για την οπισθοδρόμηση που παρατηρείται σε αυτό το πεδίο από τη σημερινή κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι η καμπάνια «Χάου Του» θα έχει συνέχεια και με άλλες θεματικές, αλλά και με πολιτικές πρωτοβουλίες του ίδιου του Αλ. Τσίπρα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v