Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Μειώνονται τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα για δημόσιους υπαλλήλους

Ακόμα μια αδικία της κυβέρνησης Μητσοτάκη η μείωση συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων δημοσίων υπαλλήλων, τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Επερώτηση στη Βουλή.

ΣΥΡΙΖΑ: Μειώνονται τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα για δημόσιους υπαλλήλους

Το ζήτημα της ανατροπής του προγραμματισμού των δημοσίων υπαλλήλων που θεμελίωσαν δικαίωμα λήψης μειωμένης σύνταξης έφεραν, με ερώτησή τους σαράντα τρεις (43) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στη Βουλή, με πρωτοβουλία του βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης και τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλου.

Με το άρθρο 20 του Ν. 4997/2022 που ψηφίστηκε τον Νοέμβριο ρυθμίστηκε το θέμα της λήψης μειωμένης σύνταξης στους δημοσίους υπαλλήλους, αυξάνοντας έως και 7 χρόνια το όριο ηλικίας που απαιτείται για να λάβουν μειωμένη σύνταξη, αιφνιδιάζοντας τους δικαιούχους, όπως επισημαίνουν οι βουλευτές. Με τον τρόπο αυτό, αδικούνται οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου που θεμελίωναν 25 ετία τα έτη 2010-2012, χωρίς όμως να έχουν συμπληρώσει έως 31.12.2022 το προβλεπόμενο ηλικιακό όριο, οι οποίοι πλέον είναι υποχρεωμένοι να αναμένουν τη συμπλήρωση των 62 ετών για να λάβουν τη μειωμένη σύνταξη.

Όπως επισημαίνεται, η διάταξη έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου ότι δεν θα προβεί σε οποιαδήποτε αλλαγή στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και ότι θα σεβαστεί τα γεγενημένα δικαιώματα και τον προγραμματισμό των οικογενειών.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρωτούν τέλος, αν πρόκειται να ληφθούν μέτρα για να αποκατασταθεί αυτή η αδικία σε βάρος των δικαιούχων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v