Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στήριξη στον Τ. Θεοδωρικάκο από τον Γ. Οικονόμου

«Όποιος υπουργός είναι στην κυβέρνηση, έχει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη και την ΕΛΑΣ.

Στήριξη στον Τ. Θεοδωρικάκο από τον Γ. Οικονόμου

Στήριξη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο παρείχε εκ νέου σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης και της ΕΛ.ΑΣ. Από την πλευρά του, ο υπουργός προέβη σε νομικές ενέργειες, προσκομίζοντας στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι δεν προκύπτει κάτι μεμπτό. Υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθείται και πορίσματα που δείχνουν συγκεκριμένη κατεύθυνση των πραγμάτων».

Ερωτηθείς αν ο κ. Θεοδωρικάκος απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Όποιος υπουργός είναι στην κυβέρνηση, έχει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού».

Ο κ. Οικονόμου επεσήμανε πως η νομοθετική διάταξη για το κόμμα Κασιδιάρη θα κατατεθεί σήμερα ή το αργότερο αύριο στη Βουλή και θα ψηφιστεί τις αρχές της άλλης εβδομάδας. Θα προβλέπει φραγμό στη συμμετοχή στις εκλογές εγκληματικών οργανώσεων, με μανδύα πολιτικού κόμματος. «Χρέος των πολιτικών δυνάμεων είναι να μην επιτρέψουν να επανέλθουν μαύρες σελίδες της ελληνικής ιστορίας. Είναι ώρα ευθύνης και κοινής απάντησης απ’ όλους μας», τόνισε.

Αναφορικά με το βίντεο που κυκλοφόρησε για την παρενόχληση σκάφους του λιμενικού από τουρκική ακταιωρό στο Φαρμακονήσι, είπε: «Η κυβέρνηση, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, αντιμετωπίζει τις προκλήσεις. Είναι παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης, ούτε απειλείται ούτε εκφοβίζεται. Η ελληνική διπλωματία φροντίζει να καθιστά την τουρκική προκλητικότητα γνωστή στη διεθνή κοινή γνώμη».

Για τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «οι δημοσκοπήσεις είναι εργαλεία ανάλυσης της κοινής γνώμης, με προσοχή και σεβασμό τις παρακολουθούμε. Για πρώτη φορά κυβέρνηση στον τέταρτο χρόνο θητείας εμφανίζεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις να έχει μεγάλη διαφορά από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν υπάρχει προηγούμενο τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία. Αν μιλάμε για δημοσκοπήσεις και τα ευρήματά τους, οφείλουμε να αποδεχθούμε ότι βρίσκονται σε πλήρη διάσταση από όσα πολιτικοί παράγοντες ισχυρίζονται για την αποδοχή της κυβέρνησης από την κοινωνία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v