Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Τι γίνεται με το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Κορωπίου-Παιανίας

Γιατί κολλάει η ολοκλήρωση του έργου, ρωτούν 29 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτεςυσης. Πρέπει να "αναζητηθούν ευθύνες για τις αθέμιτες καθυστερήσεις που οδήγησαν σε αδικαιολόγητα πρόστιμα", υποστηρίζουν.

ΣΥΡΙΖΑ: Τι γίνεται με το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Κορωπίου-Παιανίας

Τις ευθύνες της Περιφέρειας Αττικής και της ΕΥΔΑΠ για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Κορωπίου-Παιανίας αναδεικνύουν με ερώτηση που κατέθεσαν είκοσι εννέα (29) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, Σωκράτη Φάμελλου.

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές αναφέρουν ότι ήδη δύο αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου (σε επίπεδο Κλιμακίου και σε επίπεδο Τμήματος) έχουν απορρίψει τη 2η Συμπληρωματική Σύμβαση ύψους 23 εκατ. ευρώ που είχε προτείνει η Περιφέρεια Αττικής για επιπλέον μελέτες επαναχρησιμοποίησης των επεξεργασμένων λυμάτων και για τη μελλοντική αναβάθμιση και επέκταση του ΚΕΛ, κρίνοντας ότι το αντικείμενο της σύμβασης αφορά ξεχωριστό έργο για το οποίο θα πρέπει να εκκινήσει ανοικτή διαγωνιστική διαδικασία.

Εντούτοις, προσθέτουν, η Περιφέρεια Αττικής, με πρόσχημα την ανάγκη επέκτασης, προχώρησε σε αναστολή εργασιών στο ΚΕΛ το 2020, παγώνοντας την ολοκλήρωσή του για τουλάχιστον 1,5 χρόνο, διάστημα κατά το οποίο το Ελληνικό Δημόσιο (και όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι) εξακολούθησαν να καταβάλλουν πρόστιμα στην Ευρ. Ένωση για τη μη ολοκλήρωση των υποδομών λυμάτων στην Ανατ. Αττική.

Σήμερα, με την τρέχουσα σύμβαση για το ΚΕΛ Κορωπίου Παιανίας να έχει πλέον ολοκληρωθεί σε ποσοστό άνω του 95%, γίνεται σαφές ότι το μόνο αποτέλεσμα των ενεργειών της Περιφέρειας Αττικής και της ΕΥΔΑΠ ήταν να πληρωθούν επιπλέον πρόστιμα προκειμένου να δοθεί μια ακόμη απευθείας ανάθεση μέσω της 2ης Συμπληρωματικής Σύμβασης.

Με την ερώτησή τους οι βουλευτές απευθύνονται στα συναρμόδια Υπουργεία, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ρωτώντας αν θα καταλογιστούν ευθύνες στην Περιφέρεια Αττικής και στην EΥΔΑΠ για την αθέμιτη αυτή καθυστέρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v