Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο στόχαστρο της Οικονομικής Εισαγγελίας η Σοφία Νικολάου

Ερευνα μετά τις καταγγελίες Πολάκη ότι η πρώην επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου υπέγραψε συμβάσεις απευθείας αναθέσεων που ζημίωσαν το Δημόσιο.

Στο στόχαστρο της Οικονομικής Εισαγγελίας η Σοφία Νικολάου
Η πρώην γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου

Στο στόχαστρο του οικονομικού εισαγγελέα βρίσκονται οι καταγγελίες σχετικά με απευθείας αναθέσεις που διενήργησε η πρώην γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οικονομικός εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης έδωσε εντολή στην επίκουρη εισαγγελέα Παναγιώτα Ιωαννίδου να διεξαγάγει σχετική έρευνα.

Στην έρευνα θα συμμετάσχει και το ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Οικονομική Εισαγγελία, πέραν των αναθέσεων τις οποίες ήδη διερευνά, δεν έχει αρμοδιότητα να ασχοληθεί με την ουσία του πόθεν έσχες της Σοφίας Νικολάου, καθώς η έρευνα για το πόθεν έσχες γίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος για όλους όσους κατέχουν ή κατείχαν δημόσιες θέσεις. Οι εν λόγω υπηρεσίες προς το παρόν δεν έχουν κάνει γνωστές τις κινήσεις τους.

Σε ό,τι αφορά το γεγονός ότι έγινε δημοσίως γνωστή η διεύθυνση της κατοικίας της Σοφίας Νικολάου στο Ψυχικό και υπήρξαν σχετικές φωτογραφίες καθώς και δημοσιοποίηση του συμβολαίου αγοράς του, εισαγγελικές πηγές έκαναν γνωστό πως η Εισαγγελία δεν αναμένεται αυτεπάγγελτα να παρέμβει για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, καθώς η ίδια η Σοφία Νικολάου έχει τη νομική δυνατότητα να καταθέσει σχετική μηνυτήρια αναφορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v