Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Το υπ. Παιδείας έκλεισε το ελληνικό σχολείο στις Βρυξέλλες

Λουκέτο "χωρίς καμιά προειδοποίηση", καταγγέλουν οι ευρωβουλευτές. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει "άμεσα να βρει εναλλακτικό κτήριο για τους μαθητές έως το τέλος της σχολικής χρονιάς", αναφέρει ανακοίνωση για το «Κεστεκίδειο».

ΣΥΡΙΖΑ: Το υπ. Παιδείας έκλεισε το ελληνικό σχολείο στις Βρυξέλλες

Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να κλείσει το Ελληνικό Σχολείο Βρυξελλών «Κεστεκίδειο», κυριολεκτικά από τη μια μέρα στην άλλη. Οι αρχές του Υπουργείου προχώρησαν στην συγκεκριμένη ενέργεια, για λόγους ασφάλειας του κτηρίου, πέντε ολόκληρους μήνες αφ’ ότου εμπειρογνώμονες είχαν πραγματοποιήσει σχετικούς ελέγχους, όπως καταγγέλουν ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συγκεκριμένη απόφαση συνιστά σοκ, τόσο για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό όσο και για ολόκληρη την ελληνόφωνη κοινότητα των Βρυξελλών. Οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καταγγέλλουν πως τα συγκεκριμένα προβλήματα χρονίζουν, ενώ οι υπεύθυνοι του Υπουργείο Παιδείας επέδειξαν αδιαφορία.

Επίσης, επισημαίνουν ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει καταβάλει τα απαραίτητα χρήματα για την βελτίωση του κτηρίου ή για τη χρήση/αγορά κάποιου άλλου. Οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαιτούν να βρεθεί άμεση λύση στο κτηριακό πρόβλημα μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v