Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Βελιγράδι επισκέπτεται σήμερα ο Ν. Δένδιας

Ο ΥΠΕΞ αποδέχθηκε πρόσκληση του Σέρβου προέδρου με τον οποίον αναμένεται να έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση. Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της υποστήριξης από την Ελλάδα, της Ευρωπαϊκής Πρότασης για ομαλοποίηση των σχέσεων Σερβίας-Κοσσόβου.

Το Βελιγράδι επισκέπτεται σήμερα ο Ν. Δένδιας

Πραγματοποιήθηκε χθες τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Σέρβου Πρόεδρου, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια. Κατά τη διάρκεια της εν λόγω επικοινωνίας, ο Σέρβος Πρόεδρος προσκάλεσε τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, να μεταβεί σήμερα στο Βελιγράδι, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Ο Υπουργός Εξωτερικών αποδέχθηκε την πρόσκληση και θα πραγματοποιήσει σήμερα την επίσκεψη, όπου θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον Σέρβο Πρόεδρο.

Η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών στο Βελιγράδι (σε συνέχεια και της επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει στην Πρίστινα) εντάσσεται στο πλαίσιο της ενεργούς υποστήριξης από την Ελλάδα, της Ευρωπαϊκής Πρότασης για την ομαλοποίηση των σχέσεων Βελιγραδίου – Πρίστινας, μετά και από τη συμφωνία η οποία επετεύχθη στην Οχρίδα.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, δεν θα συναντηθεί με τον Σέρβο ομόλογό του, Ίβιτσα Ντάσιτς, καθώς ο τελευταίος θα βρίσκεται σε ταξίδι εκτός Σερβίας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v