Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Να κληθεί στη Βουλή ο πρόεδρος της Αρχής για το Μαύρο Χρήμα

Να αποσαφηνίσει δύο υποθέσεις κυβερνητικών παραγόντων, με βάση δημοσιεύματα για «μαύρο χρήμα». Ο. Γεροβασίλη: «Δεν σας προλαβαίνουμε πια».

ΣΥΡΙΖΑ: Να κληθεί στη Βουλή ο πρόεδρος της Αρχής για το Μαύρο Χρήμα

Nα κληθεί στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο πρόεδρος της Αρχής κατά του Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση.

Κι αυτό διότι έχουν δει το φως της δημοσιότητας καταγγελίες για εμπλοκή ενός υπουργού της κυβέρνησης της ΝΔ και ενός συμβούλου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σε υποθέσεις που απασχόλησαν την Αρχή κατά του Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, αλλά αρχειοθετήθηκαν χωρίς έρευνα.

Το θέμα έφερε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Όλγα Γεροβασίλη, λέγοντας χαρακτηριστικά στον πρόεδρο του Σώματος, Κώστα Τασούλα, «δεν σας προλαβαίνουμε πια».

Η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι ο κ. Βουρλιώτης πρέπει να κληθεί για να αποσαφηνίσει τους λόγους της αρχειοθέτησης, αλλά και να αποκαλύψει τα ονόματα του υπουργού και του πρωθυπουργικού συμβούλου.

Τα δημοσιεύματα αφορούν έμβασμα 5.000.000 ευρώ που ήλθε στην Ελλάδα μέσω Κύπρου, με παραλήπτη «σημαντικό οικονομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού».

Επίσης, αγοραπωλησία ακινήτου σε νησί του Αιγαίου από υπουργό με πρώην πρόεδρο μεγάλης χώρας της Ευρώπης, με την επισήμανση ότι «η έρευνα ξεκίνησε στη χώρα του αγοραστή για το πόθεν έσχες, για “μαύρο” χρήμα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v