Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ για Ν. Παπαθανάση: Του κούρεψαν το δάνειο κατά 96%;

Να απαντήσει αν πλήρωσε μόλις €50.000 για χρέη 2 εκατ. ευρώ ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση. Προσφυγή στη δικαιοσύνη προαναγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Νέα αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ.

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ για Ν. Παπαθανάση: Του κούρεψαν το δάνειο κατά 96%;

«Ο κ. Παπαθανάσης εκτός από δόλιος κακοπληρωτής είναι και «ξεχασιάρης», καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ με νέα ανακοίνωσή του με αφορμή το δάνειο του αναπληρωτή υπουργού και την πρωτόδικη καταδίκη του για «καταδολίευση δανειστών». Είχε προηγηθεί δημοσίευμα του Documento σύμφωνα με το οποίο το δάνειο που με τους τόκους έφτασε τα 2 εκατ. ευρώ, διακανονίστηκε και ο αναπληρωτής υπουργός πλήρωσε 50.000 ευρώ.  

«Αφού χρωστούσε 1,8 εκ. ευρώ, έκρυψε την περιουσία του για να μην πληρώσει και έχασε το δικαστήριο για καταδολίευση δανειστών, χθες είπε ότι τάχα δεν θυμάται σε τι συμβιβασμό ήρθε με την τράπεζα. Μήπως σήμερα θυμάται να μας ενημερώσει εάν ισχύει το σημερινό ρεπορτάζ του Documento, σύμφωνα με το οποίο πέτυχε κούρεμα 96% για χρέη 2 εκατ. και πλήρωσε μόλις 50.000 ευρώ; Θα δώσει το διακανονισμό του στη δημοσιότητα;», αναρωτιέται ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κουρεύει τα χρέη των βουλευτών της και επιτρέπει να βγαίνουν στο σφυρί πρώτες κατοικίες αδύναμων δανειοληπτών ακόμη και μέσω άλλων βουλευτών της όπως ο κ. Καππάτος, που εκπροσωπούν τράπεζες και funds.

Η Ν.Δ και ο κ. Μητσοτάκης, οφείλουν απαντήσεις στους πολίτες.

  • Θα συνεχίσουν να βάζουν σε επίπονες περιπέτειες και να κρατούν σε αγωνία τα ευάλωτα νοικοκυριά;
  • Θα κρατήσουν στα γαλάζια ψηφοδέλτια τον υπουργό κ. Παπαθανάση που φαίνεται πως πλήρωσε μόνο 50.000 για να κουρέψει οφειλή ύψους σχεδόν 2 εκ. ευρώ;»

Προσφυγή στη δικαιοσύνη και κόντρα Αδ. Γεωργιάδη-Κ. Βαξεβάνη

Μετά το νέο δημοσίευμα του Documento, ο Ν. Παπαθανάσης προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Κίνηση που προκάλεσε νέα αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Ο κ. Παπαθανάσης αντί να απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη, το λιγότερο που έχει να κάνει είναι να δώσει στη δημοσιότητα τον διακανονισμό με τον οποίο «καθάρισε» με μόλις 50.000 χιλιάδες ευρώ για 2 εκατ. χρέος. Την ώρα που χιλιάδες δανειολήπτες ζουν μια περιπέτεια με τα επιτόκια των δανείων τους συνεχώς να αυξάνονται και να απειλείται ακόμα και η πρώτη κατοικία τους, απαιτείται απόλυτη διαφάνεια.

Η ΝΔ χρωστάει 400 εκατ. ευρώ. Το υπουργικό συμβούλιο χρωστάει 12 εκατ. ευρώ. Έχουν κάνει ρυθμίσεις και τι είδους ρυθμίσεις; Αυτές που κάνουν όλοι οι πολίτες ή «ρυθμίσεις Παπαθανάση»;

Σήμερα αποδεικνύεται γιατί τον περασμένο Ιούνιο η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέρριψε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ να δηλώνεται στο πόθεν έσχες όχι μόνο το ύψος των δανείων αλλά και οι ρυθμίσεις τους. Πόσοι ακόμη «Παπαθανάσηδες» υπάρχουν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και ήθελαν να τους κρύψουν;

 Για το θέμα παρενέβη μέσω Twitter και ο Αδ. Γεωργιάδης. Υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, «ότι το δάνειο το πήρε εταιρία, εξυπηρετείτο κανονικά για χρόνια, ο Νίκος ήταν και παραμένει συνεγγυητής μαζί με πολλούς άλλους και με πολλά ακίνητα υποθηκευμένα. Ο συμβιβασμός αφορά μόνον στην μεταβίβαση του μισού ενός διαμερίσματος αντικειμενικής αξίας 180.000€/90.000€ στο οποίο είχε 1η υποθήκη άλλη Τράπεζα αυτή που έδωσε το Στεγαστικό».

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v