Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φωτιές άναψε η δήλωση Μητσοτάκη για… πολύχρωμη κυβέρνηση

Σενάρια αποστασίας αποδίδουν στον πρωθυπουργό Τσίπρας και Ανδρουλάκης με αφορμή (και) τη δήλωση του για κυβέρνηση πλειοψηφίας «από ένα κόμμα αλλά όχι με ένα χρώμα».

Φωτιές άναψε η δήλωση Μητσοτάκη για… πολύχρωμη κυβέρνηση

Σχέδια αποστασίας αποδίδουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή τη δήλωση του για “κυβέρνηση πλειοψηφίας από ένα κόμμα αλλά όχι με ένα χρώμα”.

Πρόκειται για θέση που είχε αναπτύξει και τον Σεπτέμβριο, από τη ΔΕΘ, όταν είχε πει ότι “έχω αποδείξει πως έχουμε τη δυνατότητα, ως ΝΔ, να εντάσσουμε στελέχη στην κυβέρνησή μας που δεν προέρχονται ιστορικά από τη ΝΔ”.

“Αυτό σημαίνει κυβέρνηση ‘κουρελού’, κυβέρνηση πατσγουορκ” δήλωσε το απόγευμα ο κ.Τσίπρας, προσθέτοντας με έμφαση: “μπορεί η οικογένεια Μητσοτάκη να έχει εμπειρία από αποστασίες, αλλά η επανάληψη της τραγωδίας είναι φάρσα”.

Εννοώντας την περίοδο της αποστασίας το 1965, με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

“Μετά το χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη, ο κ.Μητσοτάκης με εικαστικές προσεγγίσεις επιχειρεί να καμουφλάρει τις οικογενειακές του παραδόσεις. Όμως το 2023 δεν είναι 1965”, σχολίασε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, προειδοποιώντας τον πρωθυπουργό ότι “ο ελληνικός λαός δεν θα κάνει ανεκτές τέτοιες μεθοδεύσεις”.

Αυτή την απάντηση, ότι “το 2023 δεν είναι 1965” είχε δώσει και ο ίδιος ο κ.Ανδρουλάκης την προηγούμενη εβδομάδα, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο ο κ.Μητσοτάκης να επιδιώξει σχηματισμό κυβέρνησης (αν είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ) με βουλευτές άλλων κομμάτων και όχι με κόμματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v