Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ν.Ανδρουλάκης: Έχω συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντι στους Μητσοτάκη και Τσίπρα

"Υποψήφιοι πρωθυπουργοί είναι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί", σημείωσε ο Ν. Ανδρουλάκης. Εξεταστική Επιτροπή από την επόμενη Βουλή για τις υποκλοπές χωρίς καταχρηστική χρήση του απορρήτου. Το νέο μήνυμα στον Α.Λοβέρδο.

Ν.Ανδρουλάκης: Έχω συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντι στους Μητσοτάκη και Τσίπρα

“Οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί είναι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί”, τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, εξηγώντας τον γνωστό όρο που θέτει για συμμετοχή σε κυβέρνηση συνεργασίας “ούτε Μητσιτάκης ούτε Τσίπρας”.

Μιλώντας στον Σκάι, είπε χαρακτηριστικά: “Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης, λέει ο ένας για τον άλλο ήταν είναι κακός κυβερνήτης, επικίνδυνος. Εγώ συμφωνώ και με τους δύο. Θεωρώ ότι και οι δύο ήταν κακοί κυβερνήτες και επικίνδυνοι για το δημόσιο συμφέρον. Η νέα εποχή πρέπει να έχει προγραμματικές συνεργασίες όπου τα πρόσωπα που θα υλοποιήσουν τις συγκλήσεις που θα υπάρξουν να είναι πρόσωπα υψηλού κύρους και πρόσωπα τα οποία μπορούν να εκφράσουν αυτές τις αλλαγές. Εγώ απέναντί τους έχω ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, δεν έχω κυβερνήσει, δεν έχω βλάψει τη χώρα”.

Κατηγόρησε, επίσης, εξίσου τους κυρίους Μητσοτάκη και Τσίπρα ότι “δίνουν λυσσαλέο αγώνα για την καρέκλα χωρίς να βλέπουν ότι η χώρα βουλιάζει σε μία παρακμιακή κατάσταση”. Ενώ ιδιαίτερα για τον κ.Μητσοτάκη τόνισε ότι “έχει τη στήριξη ισχυρών συμφερόντων που ενοχλούνται όταν λέμε να μην είναι πρωθυπουργός”.

Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι υπάρχουν χώρες όπου σε κυβερνήσεις συνεργασίας αναλαμβάνει πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, σε άλλες του δεύτερου κόμματος, σε άλλες του τρίτου κόμματος και σε άλλες διαφορετικό πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Επανέλαβε δε, ότι εάν το κόμμα του πάρει μικρό ποσοστό, θα είναι απαίτηση του λαού “να μείνει στην αντιπολίτευση”.

Πέραν τούτων, πρότεινε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής από την επόμενη Βουλής, που θα διερευνήσει την υπόθεση των υποκλοπών χωρίς να κάνει καταχρηστική χρήση του απορρήτου.

Τόνισε επίσης ότι η επόμενη κυβέρνηση “δεν θα διορίσει σε κανένα δημόσιο οργανισμό διοικητή από το κόμμα, αλλά όλοι θα οριστούν μέσα από διεθνείς διαγωνισμούς”.

Με αφορμή την καμπάνια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που έχει κεντρικό στοιχείο τον “φόβο”, είπε ότι “ο κ.Μητσοτάκης εργαλειοποιεί τον φόβο επιστροφής του κ.Τσίπρα για να κερδίσει τις εκλογές”, οπότε το κόμμα του ζητά από τους πολίτες να ψηφίσουν με βάση τις προτάσεις του.

Σε ερώτηση αν υπάρχουν πρόσωπα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που δεν διαγράφονται, με αφορμή την πρόσφατη δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου για τον εαυτό του, ο κ.Ανδρουλάκης απάντησε: “αυτός που το είπε έχει ήδη διαγραφεί μία φορά από το ΠΑΣΟΚ”, εννοώντας τη διαγραφή του κ.Λοβέρδου από τον τότε πρόεδρο του κόμματος, Ευάγγελο Βενιζέλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v