Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονόμου: Καμία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη

Διαψεύδει τις καταγγελίες του Χρ. Τζανερίκου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η κυβέρνηση είχε μια διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου. Αυτό ήταν απολύτως θεμιτό και θεσμικά επιβεβλημένο, υποστηρίζει.

Οικονόμου: Καμία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη

Διαψεύδει η κυβέρνηση τις καταγγελίες του παραιτηθέντος αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρ. Τζανερίκου για παρεμβάσεις κυβερνητικών παραγόντων, προκειμένου να βοηθήσει για να αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη ενόψει των εκλογών.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σημείωσε σχετικά: «Δεν έχει υπάρξει καμία τέτοιου είδους παρέμβαση από την πλευρά της κυβέρνησης και δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Το σοβαρό είναι να καταλάβουμε ότι η επιλογή της κυβέρνησης να αξιοποιήσει κάθε συνταγματική δυνατότητα για να υψώσουμε δημοκρατικό ανάχωμα απέναντι στη συμμετοχή εγκληματικών οργανώσεων στις εκλογικές διαδικασίες είναι μια βαθιά αξιακή και πολιτική επιλογή, την οποία δεν παζαρεύουμε με κανέναν. Από εκεί και πέρα, όλοι κρίνονται απέναντι στο κορυφαίο αυτό ζήτημα και για τα λόγια τους και για τη στάση τους. Δεν μπορώ να κρίνω εγώ τη σοβαρότητα κανενός ανθρώπου», τόνισε.

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε πως «σε ό,τι αφορά τα δικονομικά ζητήματα λειτουργίας του δικαστηρίου στη νομοθέτηση που σκεφτόταν να φέρει, η κυβέρνηση είχε μια διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου. Αυτό ήταν απολύτως θεμιτό και θεσμικά επιβεβλημένο. Την ώρα που φέρνεις μια διάταξη που αφορά και σε δικονομικά ζητήματα λειτουργίας του ανώτατου δικαστηρίου, οφείλεις να έχεις τη γνώμη και άποψη του ανώτατου δικαστηρίου. Τι σχέση έχε αυτό με όλα τα απίθανα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τώρα; Καμία. Παζάρια, ανταλλάγματα, ταξίματα, ούτε έγιναν ούτε θα μπορούσαν να γίνουν. Δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση στην επιλογή μας να αφήσουμε εκτός εκλογικής διαδικασίας εγκληματικές οργανώσεις. Σε όσους πέρναγε από το μυαλό τους ότι αυτό μπορεί να είναι, δεν ξέρω τι μπορεί να ονειρευόντουσαν. Λειτουργούμε θεσμικά και σεβόμαστε απολύτως τη διάκριση των εξουσιών».

«Πολιτικά ύποπτη»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εξάλλου, χαρακτήρισε «πολιτικά ύποπτη» τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την αποχή του στην ψηφοφορία για την τροπολογία σχετικά με το κόμμα Κασιδιάρη. «Ιδιαίτερα αν συνδυαστεί με το περιεχόμενο της επιχειρηματολογίας που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ανέδειξε χθες, ο οποίος αναπαρήγαγε θέσεις της λεγόμενης αντισυστημικής ακροδεξιάς και μυθολογίες αλλά και ανακρίβειες έριξε νερό στον μύλο όλων εκείνων που θέλουν τη δημοκρατία ανοχύρωτη απέναντι σε όσους την επιβουλεύονται».

Για την οικονομία, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «όλα όσα λέει ο κ. Τσίπρας, συγκροτούν ένα νέο πακέτο μέτρων που υπερβαίνει το περιβόητο πακέτο Θεσσαλονίκης, που οδήγησε σε ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο. Το πακέτο που παρουσιάζει τώρα ο κ. Τσίπρας, ούτε λίγο ούτε πολύ, φτάνει σε ορίζοντα τετραετίας τα 45 δισεκατομμύρια ευρώ. Τρία είναι τα ενδεχόμενα: Είτε ότι έχει κρυφό σχέδιο νέας φορολόγησης, όπως υπονόησε πρόσφατα ο κ. Δραγασάκης. Είτε θέτει τη χώρα σε μεγάλες περιπέτειες, διαδικασία νέου ελλείμματος και νέα μνημόνια. Είτε γνωρίζει ότι δεν θα κληθεί να εφαρμόσει ποτέ αυτό το πρόγραμμα, αφού δεν θα εκλεγεί για να κυβερνήσει».

Ο κ. Τσίπρας, όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου, «αδιαφορεί και κοροϊδεύει την κοινωνία για να αυξήσει το ποσοστό του όσο γίνεται και να μην τεθεί θέμα απομάκρυνσής του από την ηγεσία του κόμματός του την επομένη των εκλογών. Ξέρει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να ξεκινήσει μια διαδικασία ελέγχου για μεγάλο έλλειμμα μιας χώρας που δεν σέβεται το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Παρά το γεγονός ότι τα ξέρει, επιλέγει ακόμα μια φορά να παίξει τη χώρα στα ζάρια. Είναι αμετανόητος».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «εξόχως αποκαλυπτικό» το πολυσέλιδο σκεπτικό του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Νίκο Παππά. «Είναι δηλωτικό του πώς αντιλαμβάνονται στον ΣΥΡΙΖΑ την άσκηση της εξουσίας, τη δημοκρατία και τη θεσμικότητα, την ελευθερία του τύπου και πώς περιφρονούν τη Δικαιοσύνη, καλύπτοντας τον κ. Παππά», ανέφερε.

Αναφορικά με την πιθανότητα τηλεμαχίας με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε: «Ο πρωθυπουργός είναι ένας θεσμικός πρωθυπουργός που σέβεται τους κανόνες. Η κοινωνία δεν περιμένει τώρα να μάθει τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα. Από εκεί και πέρα, ο πρωθυπουργός δεν αποφεύγει κανέναν διάλογο με κανέναν. Κατά τη διάρκεια της τετραετίας έχουν αντιπαρατεθεί με τον κ. Τσίπρα για πάνω από 90 - 95 ώρες στη Βουλή. Είμαστε ανοιχτοί για κάθε συζήτηση, οργανωμένη, με κανόνες, διαδραστική, που θα εδράζεται σε πραγματικά γεγονότα, που θα σέβεται τους προεκλογικούς κανόνες, ώστε η κοινωνία να αξιοποιήσει και αυτές τις συζητήσεις».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v