Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με «όπλο» τους… φόρους οδεύει προς τις κάλπες η ΝΔ

Καταγγέλλει ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για «επικίνδυνες» διαθέσεις. Τους αποδίδει «κρυφή ατζέντα» και τους κατηγορεί για fake news. Η αποκάλυψη Μητσοτάκη για τη νέα κυβέρνηση.

Με «όπλο» τους… φόρους οδεύει προς τις κάλπες η ΝΔ

Στην προσπάθεια αποδόμησης των κυβερνητικών προγραμμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, με έμφαση στη φορολογική πολιτική και… συμμάχους στελέχη των δύο κομμάτων που προκαλούν σύγχυση με τις τοποθετήσεις τους, επικεντρώνεται η ΝΔ.

Η βούληση όλων σε αυτή την προεκλογική περίοδο να εστιάσουν στον προγραμματικό λόγο και τις προτάσεις για την επόμενη μέρα έχει αναπροσαρμόσει και την τακτική της Πειραιώς, σε σχέση τόσο με την επιχειρηματολογία που χρησιμοποιεί όσο και με την επιλογή των αντιπάλων της.

Πλέον, μετά και τα αποτελέσματα της 21ης Μαΐου, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάψει να είναι ο βασικός συνδιεκδικητής της πρωτιάς, αλλά έχει μπει από τη ΝΔ στο ίδιο «κάδρο» μαζί με το ΠΑΣΟΚ για τη μάχη της κυριαρχίας στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότερες γαλάζιες στοχεύσεις αφορούν το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη, προκειμένου στις επικείμενες κάλπες να αποτραπούν τυχόν μετακινήσεις κεντρώων ψηφοφόρων από τη ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και να προσελκυστούν -ει δυνατόν- και επιπλέον ψηφοφόροι από τη συγκεκριμένη δεξαμενή ψηφοφόρων, κοινή σε μεγάλο βαθμό για τα δύο κόμματα.

«Εμείς δεν έχουμε κρύψει τίποτα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κρήτη. «Η μεγάλη διαφορά μεταξύ του δικού μας προγράμματος και του προγράμματος των αντιπάλων μας είναι ότι εμείς έχουμε εξηγήσει με απόλυτη σαφήνεια τι θέλουμε να κάνουμε και από πού θα βρούμε τα λεφτά. Γιατί έχουμε μια υποχρέωση να το κάνουμε, καθώς ως κυβέρνηση έχουμε καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ξέρουμε ότι έχουμε δεσμευτικούς στόχους και κάθε ευρώ είναι μετρημένο. Οι αντίπαλοί μας είναι αυτοί που έχουν ‘’χάσει τα αυγά και τα πασχάλια’’ και τη μία μέρα μας λένε ότι θα αυξήσουν ξανά τη φορολόγηση στις εισφορές, τώρα έρχεται και το ΠΑΣΟΚ και μας λέει ότι περίπου θα αυξήσει τον ΕΝΦΙΑ, θα αυξήσει τη φορολόγηση στα μερίσματα. Κάθε μέρα μας λένε κάτι διαφορετικό», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Θολά νερά»

Στην Πειραιώς, σε κάθε ευκαιρία, θα αντιπαραβάλλουν το δικό τους, «απόλυτα κοστολογημένο και ρεαλιστικό», όπως το χαρακτηρίζουν, πρόγραμμά τους απέναντι στα αντίστοιχα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, τα οποία καταγγέλλουν ότι δεν μπορούν στην πράξη να εφαρμοστούν. Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος, κατά την χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφέρθηκε σε 10 «fake news» των δύο κομμάτων κατά τα τελευταία 24ωρα, καταγγέλλοντάς τα για «παραπληροφόρηση και δημιουργική λογιστική, προσπαθώντας να προκαλέσουν σύγχυση στους πολίτες και έτσι να ψαρέψουν στα ‘’θολά νερά’’ μήπως και κερδίσουν μερικές ψήφους».

Στο στρατόπεδο της ΝΔ εγκαλούν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ότι μιλούν για νέους φόρους και υπενθυμίζουν ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μείωσε περισσότερους από 50 φόρους και ασφαλιστικές εισφορές στη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Χθες, εξάλλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε εμμέσως και το πρώτο μέλος της νέας κυβέρνησής του, εφόσον η ΝΔ λάβει την αυτοδυναμία στις εκλογές της 25ης Μαΐου. Παρουσιάζοντας στους Κρητικούς την παρισταμένη συμπατριώτισσά τους, Ειρήνη Αγαπηδάκη, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος, τους είπε: «Θα ξέρετε σίγουρα ότι την επόμενη μέρα, ειδικά για τα θέματα υγείας, στην Κρήτη θα έχετε τον δικό σας άνθρωπο, ο οποίος θα αγωνίζεται για ποιοτική υγεία, είτε μιλάμε για τα νοσοκομεία μας, είτε για τα νοσοκομεία του Ρεθύμνου, όπου τόσο σημαντικές παρεμβάσεις γίνονται, είτε μιλάμε για τα κέντρα υγείας, για τα ιατρεία στην ελληνική περιφέρεια».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v