Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεωργιάδης: Έχω λατρεία στον Σαμαρά αλλά δεν αποσύρω την διάταξη

Τι απάντησε για την τροπολογία περί άδειας παραμονής-εργασίας σε μετανάστες ενόσω εκκρεμεί η αίτηση ασύλου.

Γεωργιάδης: Έχω λατρεία στον Σαμαρά αλλά δεν αποσύρω την διάταξη

Δεν αποσύρει τη διάταξη για τους μετανάστες παρότι η άποψη του Αντώνη Σαμαρά “είναι σεβαστή”.

Αυτό ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα της Βουλής, διευκρινίζοντας: “ Έχω λατρεία στον Αντώνη Σαμαρά, ο ίδιος έχει ευαισθησία στα ζητήματα εθνικής ταυτότητας και είναι λογικό να υπερασπίζεται τις θέσεις του, αλλά δική μας δουλειά είναι να νομοθετούμε για το καλό του ελληνικού λαού”.

Όπως εξήγησε, η επίμαχη διάταξη δεν θα λειτουργήσει ως πόλος έλξης για την προσέλευση μεταναστών, καθώς ορίζει ότι: ο μετανάστης, όσο εκκρεμεί η αίτηση ασύλου, θα έχει την άπαξ (“one off”, είπε) ευκαιρία, εφόσον μπορεί να αποδείξει ότι έχει συμπληρώσει τρία χρόνια παραμονης στην Ελλάδα, να πάρει άδεια διαμονής και εργασίας. Αυτό ισχύει για όσους πληρούσαν τις προϋποθέσεις μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2023 και εφόσον έχουν εργασία. “Αν πάψουν να έχουν εργασία, το δικαίωμα ανακαλείται”, πρόσθεσε.

Και εξήγησε ότι εάν η διάταξη δεν ψηφιστεί, τότε οι δικαιούχοι μετανάστες θα στραφούν στη μαύρη εργασία. “Την ίδια στιγμή που δεν βρίσκουμε εργάτες γης, υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να δουλέψουν και δεν θα τους το επιτρέψουμε;”, ρώτησε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v