Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαρινάκης προς αγρότες: Είναι δεδομένα τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας

«Η Ελλάδα δεν είναι αυτό που θέλουν κάποιοι να μας πείσουν ότι είναι», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου. Τι είπε για πιθανά νέα μέτρα στήριξης.

Μαρινάκης προς αγρότες: Είναι δεδομένα τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας

Ανοικτό άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης το ενδεχόμενο νέων μέτρων στήριξης προς τους πιο αδύναμους το επόμενο διάστημα, ίσως το Πάσχα. Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε: «Τα τελευταία χρόνια, η χώρα μας έχει καταφέρει να έχει μια πιο ανθεκτική οικονομία. Η υπεραπόδοση της οικονομίας έχει δώσει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση, πέραν της εφαρμογής του προγράμματός της, να προβαίνει στην επιπλέον στήριξη συμπολιτών μας, κυρίως αυτών που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Είναι δεδομένο ότι θα συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία, δηλαδή να εφαρμόζουμε το πρόγραμμά μας, να ενισχύουμε το εισόδημα των πολιτών και όταν μας δίνεται η δυνατότητα, να δίνουμε χρήματα. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάτι ανακοινώσιμο, είναι άλλωστε πάρα πολύ νωρίς μέχρι το Πάσχα», σημείωσε.

Για την αυριανή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αγρότες, επισήμανε ότι «διαβάσαμε τα αιτήματα των αγροτών και έχουμε πει πολλές φορές ότι είναι δεδομένα τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας. Οπότε θα γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος αύριο και θα ενημερωθείτε. Ο πρωθυπουργός ακούει όλα τα αιτήματα των επαγγελματικών ομάδων».

Να σημειωθεί ότι αύριο ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου αρχικά με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Επιτροπής μπλόκων των αγροτών και στη συνέχεια με το Προεδρείο της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ).

Ερωτηθείς για την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στο πρόσωπο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πρωταγωνιστεί σε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια ικανοποίησης δίκαιων αιτημάτων των αγροτών. Προφανώς σε μια δύσκολη περίοδο η διαχείριση αυτή δεν είναι εύκολη, όμως βλέπουμε μια προσπάθεια που έχει μετρήσιμα αποτελέσματα, χρειάζεται υπομονή».

Σχετικά με την απόκτηση από την Τουρκία αμερικανικών F-16, ο κ. Μαρινάκης χαρακτήρισε «αυτονόητο» τον όρο που θέτουμε ως σύμμαχοι του ΝΑΤΟ «να μη χρησιμοποιούνται σε βάρος της χώρας μας».

Σε σχόλιό του για το ψήφισμα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «η τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρεται στα βήματα προόδου της Ελλάδας για τις πρωτοβουλίες υπέρ του κράτους δικαίου. Η Ελλάδα δεν είναι αυτό που θέλουν κάποιοι να μας πείσουν ότι είναι, δεν είναι χαστούκι για την Ελλάδα ή καταδίκη ένα ψήφισμα από συγκεκριμένα πολιτικά κόμματα στο ευρωκοινοβούλιο. Μια χώρα που θέλουν να την περιγράψουν έτσι, δυστυχώς με τη συμμετοχή Ελλήνων ευρωβουλευτών που ψήφισαν να μπλοκαριστούν για τη χώρα μας χρηματοδοτήσεις, δεν θα εξέλεγε ομόφωνα πρόεδρο της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης παμψηφεί τον Θοδωρή Ρουσσόπουλο και δεν θα ήταν η χώρα της χρονιάς, σύμφωνα με τον Economist. Aς διαβάσουμε συνολικά τον διεθνή Τύπο και ας σταματήσουμε να συκοφαντούμε τη χώρα μας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v