Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σόφι Ιν’τ Φελτ για Τέμπη: Ολα στο φως, απονομή δικαιοσύνης

«Το ατύχημα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν είχε εγκατασταθεί το απαιτούμενο σύστημα σιδηροδρομικής ασφάλειας», γράφει η ευρωβουλευτής Σόφι Ιν’τ Φελτ με αφορμή τον έναν χρόνο από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Σόφι Ιν’τ Φελτ για Τέμπη: Ολα στο φως, απονομή δικαιοσύνης

«Είναι ζωτικής σημασίας να έρθουν στο φως όλα τα γεγονότα και να αποδοθεί δικαιοσύνη», γράφει η ευρωβουλευτής Σόφι Ιν’τ Φελτ με αφορμή τον έναν χρόνο από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Η ανάρτηση στα social media:

«Πριν από ένα χρόνο σαν σήμερα, 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη της Ελλάδας», αναφέρει.

«Το ατύχημα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν είχε εγκατασταθεί το απαιτούμενο σύστημα σιδηροδρομικής ασφάλειας. Είναι ζωτικής σημασίας να έρθουν στο φως όλα τα γεγονότα και να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Ψηφοφορία επί της αξιολόγησης του ευρωκοινοβουλίου για το κράτος δικαίου - Η έκθεση

Σημειώνεται ότι η Σόφι Ιν’τ Φελτ θα ενημερώσει σήμερα Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου (15:00 - 15:30 ώρα Ελλάδας) τους δημοσιογράφους στο Στρασβούργο και εξ αποστάσεως σχετικά με το σχέδιο έκθεσης για το κράτος δικαίου που προειδοποιεί ότι οι ευρωπαϊκές αξίες διαβρώνονται, αναφέρει ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί πριν από τη συζήτηση και την ψηφοφορία την Τετάρτη επί της αξιολόγησης του κοινοβουλίου για την έκθεση της Επιτροπής για το κράτος δικαίου του 2023.

Το σχέδιο έκθεσης (που είχε προηγουμένως εγκριθεί από την Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών) σκιαγραφεί ανησυχητική εικόνα σχετικά με τις ευρωπαϊκές αξίες. Οι ευρωβουλευτές αναμένεται να απαιτήσουν την αντιμετώπιση συστημικών ζητημάτων, που υποδηλώνουν διάβρωση των ευρωπαϊκών αξιών σε διάφορα κράτη μέλη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v