Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυβερνητικό στόχαστρο στην… εταιρεία του Στ. Κασσελάκη

«Είναι παράνομος και μάλιστα με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ του 2016», υποστηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου. Η επίθεση στη Δικαιοσύνη και ο τοξικός λόγος. Στο Βουκουρέστι για το συνέδριο του ΕΛΚ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κυβερνητικό στόχαστρο στην… εταιρεία του Στ. Κασσελάκη

Αποφασισμένοι να «σηκώσουν» επικοινωνιακά το θέμα της εταιρείας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη εμφανίζονται κυβέρνηση και ΝΔ. Θεωρούν το ζήτημα, μετά και την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, ως μια καλή ευκαιρία να περάσουν από την άμυνα (Τέμπη, Ασημακοπούλου) στην επίθεση, στοχεύοντας τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η νομοθεσία, σύμφωνα με κομματικές πηγές, «είναι σαφής και έχει υποχρέωση όποιος είναι αρχηγός κοινοβουλευτικής ομάδας που εκπροσωπείται σε εθνικό ή το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο να μην συμμετέχει σε αλλοδαπή εταιρία και μάλιστα με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ του 2016».

Υπό το πρίσμα αυτό, διαπιστώνουν ότι ο κ. Κασσελάκης «συνομολογεί για ακόμη μια φορά ότι έχει ακόμη την κατοχή του μετοχές αλλοδαπών εταιριών, άρα όλο αυτό το διάστημα παραβιάζει τη σχετική νομοθεσία».

Παραπέμπουν δε στο άρθρο 8 του Ν. 3213/2003 για τα ασυμβίβαστα των πολιτικών προσώπων σε σχέση με τη συμμετοχή τους σε εταιρίες, με τους παραβάτες να απειλούνται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και με χρηματική ποινή από 10.000 ευρώ έως 500.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα, η κυβερνητική παράταξη ασκεί δριμεία κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ευθεία επίθεση που αυτός εξαπέλυσε στην Δικαιοσύνη. «Αντί να απαντήσει επί της ουσίας στα όσα πολύ σοβαρά ερευνούν οι εισαγγελικές αρχές, ύστερα και από τις καταγγελίες του πρώην οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, προέβη σε μία ευθεία επίθεση στη Δικαιοσύνη και την ίδια στιγμή αναπαράγει την πιο χυδαία εκδοχή της ρητορικής των fake news και του τοξικού λόγου που εξέφρασε το κόμμα του τα τελευταία χρόνια. Αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει, αλλά αν νομίζει ότι καταφεύγοντας στην τοξικότητα θα αποφύγει τις απαντήσεις, κάνει μεγάλο λάθος», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ενώ αντίστοιχη τοποθέτηση έκανε και ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, εγκαλώντας τον για «ρεσιτάλ χυδαιότητας και αντιθεσμικότητας».

Στο Βουκουρέστι

Στο μεταξύ, στο Βουκουρέστι μεταβαίνει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να συμμετάσχει στις εργασίες του διήμερου συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, αναμένεται να επικυρωθεί η υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εκ μέρους του ΕΛΚ για δεύτερη θητεία στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ θα συζητηθεί το μανιφέστο του κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς θα ανταλλάξουν απόψεις για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, την ευρωπαϊκή άμυνα, το αυξημένο κόστος ζωής, την έξαρση του λαϊκισμού και τον εξτρεμισμό.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, «η ΝΔ που έχει αναδειχθεί σε ένα από τα σημαντικότερα κεντροδεξιά κόμματα στη Γηραιά Ήπειρο, καθώς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά διαδραματίζουν βαρύνοντα ρόλο στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα».

Κατά την παραμονή του στο Βουκουρέστι ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο, τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Γερουσίας της Ρουμανίας.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν, ανάμεσα στους άλλους, ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης, η Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα και ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος Γιάννης Σμυρλής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v