Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαρινάκης για Χρ. Σπίρτζη: Εκ του ασφαλούς η παραίτηση από την ασυλία

Για την απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη συζήτηση στη βουλή για τα Τέμπη απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τι είπε για τις «πολιτικές βδέλλες».

Μαρινάκης για Χρ. Σπίρτζη: Εκ του ασφαλούς η παραίτηση από την ασυλία

«Ο πρωθυπουργός δεν κρύφτηκε ποτέ ούτε πρόκειται να κρυφτεί και σε κάθε ευκαιρία απαντά για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Θέλει να χυθεί άπλετο φως από τη δικαιοσύνη και να προχωρήσουν όλες οι κινήσεις για τον εκσυγχρονισμό των μέσων μαζικής μεταφοράς». Αυτό ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ερωτηθείς για τη χθεσινή απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη από την σχετική συζήτηση στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός, σημείωσε ο κ. Μαρινάκης, «και σε προηγούμενες συζητήσεις επί πορισμάτων προκαταρκτικής συζήτησης της Βουλής δεν ήταν παρών. Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2020 για τον κ. Παπαγγελόπουλο και τον Ιούλιο του 2021 για τον κ. Παππά. Ως εκπρόσωπος της εκτελεστικής εξουσίας δεν θεωρεί πρέπον να παρεμβαίνει σε τέτοιες διαδικασίες της Βουλής».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «κτίζουν αφήγημα περί δήθεν συγκάλυψης και προσπάθησαν να εργαλειοποιήσουν μια διαδικασία που δεν τιμά καθόλου τη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τις ζωές τους. Αυτή η στείρα αντιπαράθεση που δεν βοηθάει στην εξεύρεση της αλήθειας, δικαιώνει την επιλογή του πρωθυπουργού να μην παρευρεθεί».

Όσον αφορά την χθεσινή αναφορά του σε «πολιτικές βδέλλες», ο κ. Μαρινάκης εγκάλεσε όσους αντιδρούν επειδή «είτε δεν καταλαβαίνουν στοιχειώδη ελληνικά είτε θέλουν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα. Μάλλον το δεύτερο συμβαίνει. Πέρα από πολιτικές βδέλλες, είναι και βαθιά υποκριτές. Διαχώρισα τους συγγενείς».

Κληθείς να σχολιάσει την απουσία του Κώστα Καραμανλή από τη χθεσινή συνεδρίαση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι «είναι προσωπική απόφαση η παρουσία ή η απουσία κάποιου. Ο κ. Καραμανλής εκλήθη στη διαδικασία, όπως προβλεπόταν, δέχθηκε πολλές ερωτήσεις, έδωσε τις δικές του απαντήσεις και προσκόμισε τα δικά του στοιχεία, ήταν ένας εκ των βασικών μαρτύρων. Αυτή ήταν η δική του υποχρέωση έναντι της Επιτροπής».

Για τη σημερινή πρωτοβουλία του Χρήστου Σπίρτζη να παραιτηθεί της ασυλίας του, ο κ. Μαρινάκης σχολίασε ότι ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ «γνωρίζει ότι η συγκεκριμένη διαδικασία για τον ίδιο, λόγω του ότι ισχύει η αποσβεστική διαδικασία, δεν μπορεί να οδηγήσει σε ποινικές συνέπειες. Το κάνει εκ του ασφαλούς».

ΣΥΡΙΖΑ σε Μαρινάκη: «Πολιτικές βδέλλες» είναι εκείνοι που συγκαλύπτουν και κρύβονται

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης συνέχισε και σήμερα τα ολισθήματα, εξαπολύοντας για μία ακόμη φορά ύβρεις που προσβάλλουν όχι την αντιπολίτευση, όπως ίσως νομίζει, αλλά τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών και τους συγγενείς τους, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ

Οπως επισημαίνει η Κουμουνδούρου, ο κ. Μαρινάκης «επέμεινε στον άθλιο χαρακτηρισμό «πολιτικές βδέλλες» προσπαθώντας να μειώσει την προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι για την τραγωδία που οδήγησε στον θάνατο 57 νέων ανθρώπων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ του επιστρέφει τον χαρακτηρισμό. Τον ενημερώνουμε πως «πολιτικές βδέλλες» είναι εκείνοι που συνεχίζουν να ασελγούν στη μνήμη των αδικοχαμένων ανθρώπων.

«Πολιτικές βδέλλες» είναι όσοι προσπαθούν να καλύψουν πολιτικά πρόσωπα εκμεταλλευόμενοι την θέση τους, θεωρώντας πως δεν χρειάζεται να λογοδοτούν στον ελληνικό λαό.

«Πολιτικές βδέλλες» είναι όσοι προσπαθούν να καλύψουν τους εμπλεκόμενους πολιτικούς.

«Πολιτικές βδέλλες» είναι εκείνοι που κρύφτηκαν χθες αφήνοντας άδεια τα κυβερνητικά έδρανα, ενώ την ίδια στιγμή παρακολουθούσαν με αγωνία από τα θεωρεία οι συγγενείς των θυμάτων.

Ο χαρακτηρισμός αυτός ανήκει σε όσους συνεχίζουν να δείχνουν ασέβεια στο αίμα και τον κόπο των Ελλήνων πολιτών. Που δεν ενδιαφέρονται για το γεγονός πως η μεγάλη πλειοψηφία υποφέρει από την ακρίβειά και την υπερφορολόγηση, ενώ παράλληλα διακατέχεται από αίσθημα ανασφάλειας που αφορά ακόμη και τις καθημερινές του μεταφορές.

Ο κύριος Μαρινάκης θα έπρεπε να ζητήσει συγνώμη εκ μέρους του πρωθυπουργού, κ. Μητσοτάκη αλλά και του κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή που χθες απουσίαζαν από τη Βουλή, παρά να κουνάει το δάχτυλο σε όσους αγωνίζονται για να βγει η αλήθεια στο φως.

Όσο συνεχίζουν να ασελγούν στη μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών και να αγνοούν τον πόνο των συγγενών, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω. Θα στέκεται δίπλα τους, μέχρι τη δικαίωση τους».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v