Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Δεν υπέγραψα καμία συμφωνία με τον Ζελένσκι

«Η ΝΔ ποτέ δεν επαναπαύτηκε στην εκλογική της υπεροχή», το σχόλιο για τις δημοσκοπήσεις. Δεν περίμενε κανείς από την Εξεταστική να βγάλουμε άκρη για τα Τέμπη.

Μητσοτάκης: Δεν υπέγραψα καμία συμφωνία με τον Ζελένσκι

«Κεντρική προτεραιότητα της ΕΕ αποτελεί η προστασία των αμάχων στη Γάζα (…) Μόνη οριστική λύση στο παλαιστινιακό πρόβλημα είναι η δημιουργία δύο κρατών. Συζητήσαμε θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα και τους αγρότες μας (…)» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός σημείωσε:

«Η Ελλάδα εξακολουθεί να στηρίζει σταθερά τη δυνατότητα της Ουκρανίας να αμύνεται (…)».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως δεν έχει υπογράψει καμία συμφωνία με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, λέγοντας «δεν θα μπορούσα να υπογράψω εν κρυπτώ, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά».

Ενώ πρόσθεσε ακόμη, σε ό,τι αφορά στην ακρίβεια: «Η μόνη απάντηση είναι η αύξηση των μισθών. Κατανοώ ότι μέχρι να αυξηθούν οι μισθοί υπάρχει μια απόσταση (…) Λίγη υπομονή ακόμα, θα ακούσετε τις προτάσεις της κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό στο υπουργικό συμβούλιο της προσεχούς Τετάρτης (27/3)».

Για τα Τέμπη, σημείωσε: «Αναρωτιέμαι αυτοί που μιλούν για συγκάλυψη, σε τι ακριβώς αναφέρονται. Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της με μεγαλύτερη ταχύτητα από ό,τι στο παρελθόν. Να μη γίνεται πολιτική σπέκουλα για την τραγωδία αυτή».

«Από την πρώτη στιγμή έσκυψα και σκύψαμε το κεφάλι μας με σεβασμό, κυρίως στη μνήμη των νεκρών και απέναντι στον δικαιολογημένο πόνο των συγγενών, είπαμε δύο πράγματα: να λάμψει η αλήθεια και μόνο η δικαιοσύνη μπορεί τελικά να αποδώσει την αλήθεια. Δε νομίζω ότι περίμενε κανείς από μία εξεταστική στη Βουλή, αν δει κανείς το κλίμα το οποίο επικράτησε στην κοινοβουλευτική συζήτηση, ότι θα μπορέσουμε πραγματικά να βγάλουμε άκρη. Και βέβαια η δική μας δουλειά, η δουλειά της Κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί ποτέ. Ότι τα τρένα μας θα είναι πραγματικά σύγχρονα και ασφαλή», δήλωσε.

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις και την κάμψη που καταγράφει η ΝΔ σημείωσε ότι η κυβέρνηση προωθεί ένα τολμηρό πρόγραμμα αλλαγών: «Καταλαβαίνω ότι αυτές μπορεί να προκαλούν συγκρούσεις ή μια προσωρινή φθορά. Δεν είμαι θιασώτης της ακινησίας. Βλέπω και εγώ τις δημοσκοπήσεις, κάποιες δείχνουν μια φθορά, κάποιες μια μικρότερη. Η ΝΔ ουδέποτε επαναπαύθηκε στη μεγάλη δημοσκοπική της δυναμική».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v